Лісівники Черкащини заробили на 30 млн грн більше, ніж торік

Лісівники Черкащини заробили на 30 млн грн більше, ніж торік

Середня зарплата сягнула позначик понад 4 тис грн.
Лісівники Черкащини підбили підсумки роботи за дев’ять місяців 2014 року. Загалом всі підприємства працювали стабільно, вчасно сплачували податки та виплачували заробітну плату працівникам. Завдання з лісокультурного виробництва виконані. Відтворення лісів та лісорозведення проведено на площі 1417 га. Від всіх видів рубок заготовлено 426, 6 тис. кубометрів деревини. План виходу основних цінних сортиментів виконаний. З початку року лісгоспами перероблено 7 331 кубометр деревини. Випущено продукції переробки на загальну суму 4 494 тис. грн. Обсяг реалізованої продукції лісгоспами склав 205,8 мільйонів гривень і зріс порівняно з відповідним періодом 2013 року на 31,2 мільйони гривень (117,9 % до відповідного періоду минулого року).
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського госопдарства.

Усі підприємства спрацювали прибутково. Отримано чистого прибутку 5 353 тис. грн. Середня заробітна плата одного працівника збільшилась на 712 грн. проти відповідного періоду минулого року і досягнула позначки в 4 110 грн. Лідерами за рівнем середньомісячної зарплати є Черкаський, Смілянський та Уманський лісгоспи, які увійшли в двадцятку згідно рейтингу найвищих заробітних плат по підприємствам Державного агентства лісових ресурсів України.

В порівнянні з минулим роком на 22% зросла продуктивність праці і становить 119 тис грн. на одного працюючого. До зведеного бюджету сплачено 33 млн. грн. податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 9 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Сплачено 25 млн. грн. єдиного соціального внеску.

Результати роботи лісгоспів зі створення системи внутрішнього контролю проаналізував головний спеціаліст управління Анатолій Рутенко. За його словами, внутрішній фінансовий контроль – це один з основних пріоритетів співробітництва, передбачений Угодою, що укладена між Україною та Євросоюзом. Внутрішній контроль – це комплекс заходів, що застосовується керівником для забезпечення дотримання законності та ефективності використання коштів, досягнення результатів відповідно до встановлених мети, завдань, планів і вимог. Насамперед особливий акцент в організації системи внутрішнього контролю в лісгоспах наразі має бути спрямований на розроблення та затвердження адміністративних регламентів, які дозволять чітко розподілити встановлені функції за конкретними виконавцями, інвентаризувати та скласти технологічні схеми всіх процесів діяльності, визначити ризики по кожній операції.

Обговорили учасники колегії підготовку до аукціону з продажу необробленої деревини заготівлі I кварталу 2015 року – було наголошено на першочерговому забезпеченні місцевих деревообробних підприємств лісопродукцією. Крім того, звернули увагу на такі питання, як контроль над залишками лісопродукції на складах підприємств, закінчення цьогорічних робіт з будівництва лісових доріг, посилення охорони насаджень від самовільних рубок та активізації роботи з попередження браконьєрства.
Найприємнішим моментом колегії стало оголошення результатів трудового суперництва.

Начальник управління Олександр Дзюбенко вручив булаву першості та диплом переможця за досягнення кращих показників у роботі директору Смілянського лісгоспу Юрію Сегеді (на фото). Друге місце посів Звенигородський лісгосп (директор – Анатолій Проценко), третє місце – Уманський лісгосп (директор – Іван Назаревич). Окрім цього, відзначено стабільну та ефективну роботу трудових колективів Кам`янського та Корсунь-Шевченківського лісгоспів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x