Чи варто переводити дачний будинок у жилий?

– Згідно із діючим законодавством громадяни мають право на переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки, в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, – пояснює начальник відділу – головний державний соціальний інспектор відділу державних соціальних інспекторів управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Ірина Коломієць.

У той же час, за її словами, ті громадяни, які захочуть скористатися цим правом, можуть втратити право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива на загальних підставах.

Адже субсидія не призначається, якщо власник житлового приміщення, на якого відкрито особовий рахунок, та особи, які зареєстровані разом з ним, мають у своєму володінні (користуванні) чи володінні (користуванні) дружини (чоловіка, неповнолітніх дітей) у сукупності більше ніж одне житлове приміщення. У разі, якщо загальна площа житлових будинків у сумі буде перевищувати встановлену соціальну норму житла, в межах якої надається субсидія.

Очевидно, що громадяни мають спершу визначити, що для них пріоритетніше – переоформити дачу чи садовий будиночок у жиле приміщення, чи ж залишити все як є та не втратити права на отримання субсидії.

Але виходячи з конкретних обставин, що склалися, на підставі рішень районних комісій органи соціального захисту можуть призначити субсидію, як виняток.

Довідково

24 вересня 2014 року Президент України підписав Закон № 1673-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переведення садових і дачних будинків у жилі будинки та реєстрації в них місця проживання»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x