Лікуємося від грипу народними методами

Лікуємося від грипу народними методами

Грип – одне із захворювань, що іноді охоплює весь світ (пандемії). Найчастіше на грип хворіють діти, для них і людей похилого віку цей вірус особливо небезпечний. В якості профілактики рекомендується за обідом їсти кожен день дрібно нарізану цибулю зі сметаною (столова ложка цибулі на столову ложку сметани). При перших ознаках хвороби треба розрізати велику свіжу цибулину, а потім нюхати і вдихати пари цибулі ротом, повторюючи 3-4 рази на день.

Найактивніший народний засіб при грипові – чорна смородина, з гарячою водою і цукром (до 4 склянок на день). Навіть взимку можна легко приготувати відвар з гілочок смородини. Гілочки потрібно дрібно поламати і заварити з чотирма склянками води. Кип\’ятити 5 хвилин, а потім парити 4 години. Випити на ніч у ліжку в дуже теплому вигляді 2 стакани з цукром. Провести лікування двічі. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Стародавній народний засіб при простудних захворюваннях: свіжі, злегка відбиті кухонним молотком листя білокачанної капусти прив\’язати до шиї, зверху обмотати теплим шарфом. Листя міняти кожні 2 години. Цей спосіб призупиняє запальний процес у горлі. Щоб знизити температуру, іноді буває досить обернути ступні щільною тканиною, змоченою в холодній воді навпіл з оцтом. Тканину тримати до тих пір, поки вона не зігріється. Потім тканину зняти, а на ноги надягти вовняні шкарпетки.

Прості речі, що допоможуть уникнути грипу

Вірус грипу небезпечний, але не всесильний. Можна легко уникнути зараження грипом навіть під час епідемії, якщо дотримуватись кількох простих речей.

Навіть якщо ознак хвороби немає:

Уникати скупчень людей – аби зменшити вірогідність контактів із хворими людьми, при тому що деякі з них є заразними навіть до появи очевидних симптомів. Особливо актуально під час сезону грипу та епідемій.

Користуватися одноразовими масками при необхідності – щоб захистити себе чи оточуючих від зараження. Так маскою повинна користуватися людина, яка доглядає за інфекційним хворим чи просто спілкується з ним. Хвора людина повинна використовувати маску лише в одному випадку: якщо їй доводиться перебувати серед здорових людей, не захищених масками. Маска ефективна, тільки якщо вона прикриває рот і ніс. Важливо пам\’ятати, що в будь-якому випадку маску потрібно замінити, як тільки вона стане вологою чи забрудниться.

Регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання – як у помешканні, так і в робочих приміщеннях, щоб не залишати навколо себе живі віруси й бактерії, що можуть залишатися активними впродовж годин після перебування у приміщенні хворої людини.

Повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми – для підвищення опірної здатності організму. Це збільшить шанси запобігти як зараженню, так і важким формам хвороби та її ускладненням.

Мати чисті руки – інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ви час від часу торкаєтесь руками. Тими ж руками ви тримаєте гроші чи тримаєтесь за поручні, де кілька годин зберігаються в активному стані віруси й бактерії, що залишились від дотиків рук інших людей. Тому необхідно часто мити руки з милом або обробляти їх дезінфікуючим гелем із вмістом спирту.

Залишатися вдома при перших ознаках хвороби – не йти на роботу або, якщо захворіла дитина, не вести її до школи чи дитячого садка, щоб не провокувати погіршення стану хворого і не наражати оточуючих на небезпеку, яка може виявитися смертельною для деяких з них.

Ізолювати хвору людину – виділити їй окрему кімнату і посуд, визначити одну людину, яка доглядатиме за нею, і по можливості триматися на відстані 2 метри від хворої людини.

Прикривати рот і ніс під час кашлю та чхання – аби запобігти розпорошенню інфікованих краплин слизу, які є основним джерелом зараження. Бажано робити це за допомогою одноразових серветок, які після використання одразу викидати в смітник. Якщо ви прикрили рот руками, їх необхідно одразу вимити з милом чи обробити дезінфікуючим гелем, інакше всі ваші наступні дотики становитимуть небезпеку для інших.

Дотримання цих елементарних правил суттєво підвищує ваші шанси уникнути небезпечного захворювання і здатне зберегти життя вам і людям, що знаходяться поруч з.

Головні помилки самолікування

На думку лікарів, приблизно в половині випадків в ускладненнях грипу винні самі хворі, своїми руками їх собі організували. Ось кілька прикладів, як лікуватися не варто:

1. Відразу приймати антибіотики. По-перше, антибактеріальні препарати ніяк не впливають на вірус грипу. А ось ваша імунна система, та ще й у ситуації перевантаження, отримує удар. Іноді антибіотики призначають при грипі, але тільки під контролем лікаря і лише в тому випадку, якщо є ризик розвитку вторинної бактеріальної інфекції, наприклад, тієї ж пневмонії.
2. Ставити компреси, пити гаряче молоко, робити ванночки, «прогріватися». На тлі підвищеної температури тіла, яка супроводжує грип майже в 100% випадків, всі ці доморощені «прогрівання» нічого, крім явної шкоди та ризику температурного шоку не принесуть. Навпаки, слід уникати перегрівання, пити напої кімнатної температури, а ступні і долоні намагатися тримати відкритими – це нормалізує терморегуляцію.

3. Пити вітаміни «кінськими дозами». Відома народна рада при грипі пити вітамін С «жменями». Насправді, організм дорослої людини не може нормально засвоїти більше 1000 мг аскорбінової кислоти на добу, і все зайве здатне завдати удару по нирках, печінці і нервовій системі.

4. Обтиратись спиртом, горілкою, оцтом, а також приймати алкоголь всередину. Жарознижуючий ефект від зовнішніх процедур невисокий, у дітей може призвести до отруєння етиловим спиртом або кислотою. А вживання алкоголю в якості «ліків» не дасть жодного ефекту, окрім чергового удару по імунній системі.

5. «Пити травичку». Якщо ви не професійний фітотерапевт і раніше ніколи не лікувалися цілющими рослинами, не починайте це робити на тлі грипу: ризик розвитку важких форм алергії високий як ніколи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x