Медики Драбівщини радились, як зекономити кошти і покращити якість медичних послуг

Медики Драбівщини радились, як зекономити кошти і покращити якість медичних послуг

6 листопада в актовому залі центральної районної лікарні проведено круглий стіл по питанню сталого функціонування закладів охорони здоров’я Драбівщини.

У роботі круглого столу взяли участь голова районної ради Володимир Дзега, голова районної державної адміністрації Сергій Поволоцький, заступник голови райдержадміністрації Олександр Снітко, начальник фінансового управління райдержадміністрації Тетяна Близнюк, головний лікар центральної районної лікарні Світлана Бойко, головний лікар комунального закладу «Драбівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Олександр Балагурчик, заступники головних лікарів, головні бухгалтери районних лікарських закладів, сільські, селищні голови.

Учасники зустрічі обговорили початок опалювального сезону в закладах охорони здоров’я району та сталу роботу лікувальних закладів району до кінця поточного року і перспективи функціонування галузі на 2015 рік.

Під час виступу перед присутніми голова районної ради Володимир Дзега звернув увагу на основні проблеми, які стоять перед охороною здоров’я району та необхідність прийняття рішень, які сприятимуть покращенню якості медичного обслуговування жителів краю.

«Розуміючи потрібність економії фінансів, ми повинні в першу чергу враховувати інтереси громадян, швидко і ефективно реагувати на звернення людей. Щоб не вийшло, що скорочуємо фінансування на тисячу, а втрачаємо більше – довіру громадян до влади», – сказав керівник районної ради.

«Особливу увагу необхідно звернути на соціально незахищені верстви населення. Кожен населений пункт має свою специфіку і це потрібно враховувати. Захистити кожну людину від соціальних і економічних потрясінь – це наш обов’язок », – зазначив Володимир Дзега, додавши, що розмежування первинної і вторинної ланки галузі не повинно привести до зниження рівня надання медичних послуг на селі.

«Сьогодні керівники галузі, сільські голови, влада району повинні знайти компромісні рішення та використати всі можливості, щоб вирішити нагальні проблеми. Потрібно шукати шляхи виходу із кожної конкретної ситуації і по кожному населеному пункту району»,- підсумував голова районної ради.

В ході проведення круглого столу учасники визначили найактуальніші питання в роботі, а також запропонували першочергові заходи для поліпшення ситуації, що склалася в медичній галузі. Представники органів місцевого самоврядування та фахівці-медики дійшли висновку, що, незважаючи на позитивні напрацювання медицини Драбівщини, не слід зупинятися на досягнутому. Цю роботу необхідно і надалі покращувати, адже доступність первинної медико-санітарної допомоги – запорука якісного надання медичних послуг населенню.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x