Міська влада Черкас з’їздила в Польщу

Міська влада Черкас з’їздила в Польщу

14 черкаських представників влади відвідали польське місто-побратим Бидгощ. До складу делегації увійшли директори департаментів Черкаської міської ради, міські депутати та представники суддівського корпусу Черкаської області. Про це «Нова Доба» дізналася в міськвиконкомі.

Від міської влади Черкас з робочим візитом побували у Польщі директор департаменту освіти та гуманітарної політики Марина Бакланова, директор департаменту архітектури, містобудування та інспектування Артур Савін, директор департаменту економіки та розвитку Ірина Удод, начальник управління транспорту, депутат міської ради Віталій Дядченко, а також міські обранці Руслан Донець та Анатолій Коверський.

Під час поїздки черкаська делегація вивчала досвід у сфері освіти, стратегічного планування міста та формування бюджету, організації громадського транспорту, а також розглянули функціонування ряду інших не менш важливих сфер життєдіяльності міста Бидгощ.

Приміром, польські колеги представили власний досвід у сфері управління відходами, а також поділились напрацюваннями щодо оперативного реагування на надзвичайні ситуації. Тоді як місцевий казначей розповів про особливості формування бюджету м. Бидгощ.
У результаті поїздки департамент економіки та розвитку домовився про подальшу співпрацю з відділом стратегічного розвитку мерії м. Бидгощ у напрямку надання методичних рекомендацій та консультацій щодо розроблення стратегічного плану міста Черкаси. Відповідних домовленостей досягнуто також у галузі освіти та реформування громадського транспорту.

Усі витрати на поїздку оплатила приймаюча сторона.

Довідково: Бидґощ – повітове місто в історичному регіоні Куявія на півночі Польщі. Місто розташоване на річці Брді, є початковим пунктом Бидгощського каналу, який на сході доведений до Вісли. Бидґощ – найбільше місто та адміністративний центр Куявсько-Поморського воєводства.

17 вересня 2000 року було підписано угоду про співпрацю м. Черкаси з м. Бидгощ.

Відтоді триває співпраця між місцями-побратимами у сферах освіти, економіки, житлово-комунального комплексу та охорони здоров’я.

Зокрема. Черкаська загальноосвітня школа №12 співпрацює у напрямку обміну навчальними делегаціями з Бидгощською школою №20.

Міжнародним партнером Черкаського Національного університету є університет Казимира Великого м. Бидгощ.

Триває налагодження співпраці між Третьою міською лікарнею швидкої допомоги з університетською лікарнею Доктора Біціла №2 м. Бидгощ з метою обміну передовим досвідом і напрацьованими методиками, проведення семінарів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x