Катеринопільські депутати внесли зміни до бюджету

Катеринопільські депутати внесли зміни до бюджету

7 листопада 2014 року відбулася чергова 29 сесія Катеринопільської районної ради, яку провів її голова Олександр Комаренко. «Нова Доба» про це дізналася в обласній раді.

У засіданні взяли участь голова районної державної адміністрації Ольга Ніколенко, депутат обласної ради, головний лікар центральної районної лікарні Людмила Борецька, сільські, селищні голови, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, представники громадських організацій, політичних партій.

Під час розгляду першого питання порядку денного начальник фінансового управління райдержадміністрації Володимир Коваленко прозвітував про виконання районного бюджету за 9 місяців 2014 року.
Потім депутатами районної ради було внесено зміни до районного бюджету на 2014 рік, зокрема, проведено внутрішній перерозподіл коштів в межах його розпорядників та збільшено дохідну частину районного бюджету на суму субвенцій із сільських та селищних бюджетів (майже 400 тисяч гривень).

Актуальним для сьогодення постало питання затвердження комплексної програми функціонування та розвитку системи оповіщення цивільного захисту району, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації на території району, створення районного матеріально-технічного резерву щодо попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2014-2015 роки.
Депутати одноголосно підтримали прийняття такої програми, що спрямована на реалізацію в районі державної політики у сфері захисту незалежності та територіальної цілісності держави, безпеки населення.

Наступне питання порядку денного – ремонт і утримання автомобільних доріг комунальної власності та загального користування. Про проведену роботу присутніх проінформувала начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації Ольга Шарига. Вона зазначила, що на 2014 рік передбачено субвенції з державного бюджету на загальну суму 674,6 тисячі гривень, з яких станом на 1 листопада 2014 перераховано сільським, селищним радам 515 тисяч гривень. Значна частина сільських рад виконали ремонтні роботи, використавши ці суми.
Окремі ради за рахунок місцевих бюджетів та шляхом залучення коштів угод соціального партнерства та пайової участі провели також ремонт доріг, що належать до комунальної власності територіальних громад на загальну суму трохи більше 4 мільйона гривень.

Разом з тим, фінансування ремонту зазначених доріг залишається проблемним, оскільки вони перебувають в критичному стані, а достатньої кількості коштів, щоб привести їх в належний стан, як завжди, немає.
Враховуючи вищезазначене, депутати районної ради підготували звернення до Служби автомобільних доріг в Черкаській області щодо включення доріг загального користування державного та місцевого значення Катеринопільського району до плану робіт на 2015 рік.

Головний лікар центральної районної лікарні Людмила Борецька проінформувала присутніх про виконання заходів районної програми з надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю на 2014–2017 роки.
На завершення роботи сесії депутати розглянули питання про дострокове припинення повноважень заступника голови районної ради Георгія Бібіка, задовольнивши подану ним заяву.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x