Канівську міську раду «замінував» п’яний молодик

Канівську міську раду «замінував» п’яний молодик

Звістка про замінування Канівського міськвиконкому надійшла до міліції в середу, 27 листопада 2013 року, по телефону о 16.20. Правоохоронці зреагували миттєво. До будинку рад прибули працівники Канівської міліції, рятувальники та карета швидкої допомоги. Вибухотехніки оглянули приміщення та прилеглу територію й ні вибухових пристроїв ні вибухових речовин не виявили. Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі УМВС України в Черкаській області.

Очевидці подій запевняють, що після отримання повідомлення про замінування незважаючи на звістку про замінування будівлі, жодної паніки в приміщенні будинку рад не було. У коментарі виданню kaniv.net начальник служби з надзвичайних ситуацій Канівського міськвиконкому Іван Дибенко зазначив, що, перш ніж оглянути будівлю правоохоронці евакуювали з приміщення будинку рад близько 60 осіб.

Особу псевдомінера міліціонери встановили протягом кількох годин. Виявилось, що жартівником виявився 26-річний непрацюючий місцевий житель, який вирішив розважитись, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. Номери телефонів державних установ чоловік знайшов в Інтернеті, й не відкладаючи справу у довгий ящик, одразу почав телефонувати на них для того, щоб повідомити про закладення бомби.
Наразі слідчим відділенням Канівського міського відділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.259 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками), санкція якої передбачає покарання від 2 до 6 років позбавлення волі.
Потенційним «жартівникам» правоохоронці нагадують про кримінальну відповідальність за завідомі неправдиве повідомлення, що загрожує безпеці людей чи іншим тяжким наслідкам.

Нагадаємо, за цей рік це вже друге повідомлення про замінування. 14 січня ц.р. події за схожим сценарієм розгорталися в Канівському терміналі «Авто-Ріка». Тоді все закінчилося благополучно – повідомлення про закладення бомби на автовокзалі виявилося злим жартом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x