У ЧНУ зібралися краєзнавці з усієї області

У ЧНУ зібралися краєзнавці з усієї області

Сьома науково-краєзнавча конференція «Черкащина в контексті історії України», присвячена 200-річчю з дня народження Шевченка та 60-річчю утворення області, розпочалася в стінах Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Унікальність цього заходу в тому, що він об’єднав не лише професійних вчених з найрізноманітніших ВНЗ України, а й краєзнавців-аматорів, учителів, студентів і навіть учнів. Про це «Нова Доба» дізналася від власного кореспондента.

У ЧНУ зібралися краєзнавці з усієї області

– Нинішня конференція – це своєрідний заспів до великих ювілеїв, до яких ми наближаємося з кожним днем, Нині по області уже проводяться різні заходи просвітницького характеру: естафети, фестивалі. Сьогодні у цей потік включаються науковці, – говорить головуючий на конференції директор навчально-наукового інституту історії і філософії, професор, кандидат історичних наук, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Василь Мельниченко. – Перша подібна конференція відбулася напередодні 50-річчя утворення нашої області, і відтоді проходить уже всьоме, У цьогорічній конференції активну участь беруть перш за все науковці Черкаського національного та Уманського технологічного університетів, Українського інституту національної пам’яті, Національного шевченківського заповідника в Каневі, Чигиринського заповідника та ін. Тобто ті установи, які безпосередньо причетні. Крім того, з власними доповідями виступлять громадські дослідники, вчителі, працівники музеїв, студенти і навіть школярі.

У ЧНУ зібралися краєзнавці з усієї області

За словами організаторів заходу, головною темою конференції є погляд на постать Шевченка крізь історичну призму. Учасники обговорять сторінки біографії і творчості поета, пов’язані безпосередньо з Черкащиною.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x