Черкаський Червоний Хрест навчав надавати першу медичну допомогу

Черкаський Червоний Хрест навчав надавати першу медичну допомогу

Усе більше громадян на Черкащині хочуть навчитися надавати першу медичну допомогу. Здобути ці навички усім охочим вже кілька років допомагає обласний осередок Товариства Червоного Хреста України. Як зазначає керівник організації, депутат обласної ради Іван Гретченко, військова агресія Росії посилила бажання брати участь у семінарах-навчаннях не лише червонохрестівців, а й представників різноманітних організацій та установ, а також пересічних громадян. Про це \”Нова Доба\” дізналася в обласній раді.

13 листопада на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області відбувся черговий семінар для інструкторів з надання першої медичної допомоги – представників районних осередків Товариства. По закінченню семінару їм вручили свідоцтва про проходження учбового курсу, а також закуплені силами червонохрестівців манекени-тренажери. Кількість бажаючих навчитися надавати першу медичну допомогу на Черкащині зростає

Курси тренерів передбачають набуття і перевірку навиків із надання першої допомоги при травмах, раптових захворюваннях, пораненнях, зокрема, й вогнепальних, та під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій. На окремому занятті слухачі практично відпрацьовують прийоми серцево-легеневої реанімації на навчальному манекені, який відповідає вимогам Міжнародної організації ТЧХ й дозволяє закріпити теоретичні знання на практиці.

Медична сестра Придніпровської районної організації ТЧХ тренер Любов Коваль навчає учасників груп алгоритму дій при наданні першої допомоги при втраті свідомості, опіках, травмах, пораненнях, термічних ураженнях і невідкладних станах (інсульт, інфаркт, стенокардія, напади епілепсії, шокові стани) тощо.

– Підготовка, яка проводилася і на базі обласної організації, і по регіонах, дала позитивний результат. Зокрема, наші інструктори вже сьогодні активно здійснюють підготовку бійців, які готуються до відправки на Схід, підготовку працівників міліції, розпочались навчання для викладачів та студентів навчальних закладів, – зауважує Іван Гретченко та додає, що запити від населення лише збільшуються, а коло бажаючих – ширшає.

За словами Івана Гретченка, сьогоднішні навчання інструкторів – це перспектива вже найближчим часом мати в районах фахівців, які будуть передавати свої знання на місцях, розширюючи фізичні й географічні можливості охоплення жителів нашого краю затребуваними знаннями. Кількість бажаючих навчитися надавати першу медичну допомогу на Черкащині зростає

– Підготовлено у нас уже 27 інструкторів, які проводять навчання на місцях. Маємо дуже позитивні відгуки. Майже щоденно люди дзвонять з проханням організувати такі навчання. Буває, що за один день ведеться підготовка до трьох груп в різних організаціях, установах і закладах чи з населенням… Хочу наголосити, що підготовку ми проводимо безкоштовно й для різних категорій населення, тож запрошую усіх бажаючих, небайдужих громадян звертатись до нас, – наголосив Іван Іванович.

Він також подякував начальнику Навчально-методичного центру Олексію Бикову за плідну співпрацю та разом з ним вручив присутнім інструкторам манекени-тренажери.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x