Аварійний будинок в Черкасах нарешті обстежать. А може, й відремонтують

Аварійний будинок в Черкасах нарешті обстежать. А може, й відремонтують

– Сесія міської ради виділила кошти на проведення остаточного експертного обстеження будинку, після чого врешті розпочнеться його ремонт. 20 черкаських родин, що живуть під постійною загрозою падіння аварійної стіни будинку, чекали цього дня 8 років – і я дуже вдячний колегам, що підтримали мою ініціативу і виділили кошти на експертну оцінку необхідних робіт, – констатував депутат Черкаської міської ради Сергій Ткаченко.

– Нашу сумну історію знає, мабуть, кожен мешканець міста. Через самовільні дії орендаря підвального приміщення, у будинку почала відходити торцева стіна. У наших квартирах роками стоять дерев’яні підпорки, люди намагаються замазувати дірки у стінах, через які гуляє вітер, – говорить Тамара Первунінська, голова правління ОСББ по Гагаріна, 45. – Оскільки у Черкасах нікому було провести обстеження нашого будинку, щоб розпочати його ремонт, ми уклали угоду із ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій, що у Києві. І от тепер, після виділення коштів, обстеження нарешті буде проведено – та будуть визначені роботи, необхідні для укріплення аварійної стіни будинку.
Про це «Нова Доба» дізналася з власних джерел.

– Оптимальним вирішенням проблеми наразі вважається добудова ще однієї секції будинку, яка «притисне» аварійну стіну і не дасть їй далі валитися – але можливість цього достеменно стане відома після обстеження, – констатує Сергій Ткаченко. – Проте, мені нещодавно вдалося ініціювати (і отримати у цьому підтримку колег) перерозподіл бюджетних коштів, тож на сьогодні у бюджеті вже передбачено півмільйона гривень для ремонту аварійного будинку. Відтак, відразу після обстеження, можливо буде без зайвих зволікань розпочати ремонтні роботи.

Фото з сайту \”Про все\”.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x