На Чигиринщині розслідують факт незаконного розміщення відходів

На Чигиринщині розслідують факт незаконного розміщення відходів

Черкаською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері проведено перевірку щодо дотримання вимог Законів України «Про відходи», «Про місцеве самоврядування в Україні» в частині здійснення контролю за раціональним та безпечним поводженням з відходами.

Перевіркою встановлено, що службові особи Боровицької сільської ради, діючи умисно, надали вказівку щодо безпідставного розміщення відходів на земельній ділянці сільськогосподарського призначення, що призвело до її забруднення твердими побутовими відходами та створило загрозу навколишньому природньому середовищу. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

З’ясовано, що вилучення вказаної земельної ділянки та зміна її цільового призначення не проводились. Крім того, на сміттєзвалищі не виконуються заходи щодо його належного облаштування та утримання відповідно до вимог закону. Відходи розміщуються безсистемно, без дотримання технологічного процесу та роздільного їх збирання, також відсутні системи захисту ґрунтовних вод і проект рекультивації.

Документація, яка підтверджує правомірність визначення даного місця, як сміттєзвалище, організоване Боровицькою сільською радою, на даний час відсутня. За результатами перевірки прокуратурою розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, тобто, за фактом зловживання владою або службовим становищем.

Також, до суду направлено адміністративний позов про вжиття головою сільської ради заходів щодо прибирання самовільно влаштованого сміттєзвалища та оформлення в установленому порядку дозвільних документів на розміщення твердих побутових відходів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x