Черкащина допомогла киянам встановити пам’ятник Шевченку

Черкащина допомогла киянам встановити пам’ятник Шевченку

50 тисяч гривень виділив благодійний фонд «За майбутнє Черкащини» на спорудження пам’ятника нашого видатного земляка Тараса Григоровича Шевченка. Рішення надати фінансову підтримку громаді села Гнідин, що на Київщині, прийняв голова облдержадміністрації Сергій Тулуб. Про це «Нова Доба» дізналася в облдержадміністрації.

Селяни вже протягом тривалого часу збирали кошти для зведення пам’ятника, але їх все-одно не вистачало. Тож після перегляду телевізійного сюжету, в якому йшлося про ситуацію на сусідній Київщині, голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб вирішив допомогти їм у цьому питанні, посприявши фінансуванню робіт.

«Телефонний дзвінок із Черкаської обласної державної адміністрації до секретаря Гнідинської сільської ради Валентини Михайлівни Норець був цілком несподіваним, але від того не менш приємним і зворушливим. Телефонував радник голови ОДА Анатолій Юзефович Чабан. Він повідомив, що після перегляду телевізійного сюжету про спорудження на народні пожертвування пам\’ятника Тарасові Шевченку в Гнідині, керівник області, Сергій Борисович Тулуб, вирішив фінансово підтримати гнідинський проект. Та ще й як підтримати – надіслати на благодійний рахунок 50 000 гривень! – пише Василь Галатенко на сторінках газети Гнідинської сільської громади «Срібна підкова». – Бо, на думку високопосадовця, не може Черкащина − мала Тарасова батьківщина − залишатись осторонь такої суспільно значимої справи.»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x