За продаж алкоголю та тютюну юним черкасцям підприємці позбулись 9 ліцензій

За продаж алкоголю та тютюну юним черкасцям підприємці позбулись 9 ліцензій

За десять місяців цього року в Черкасах за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, анульовано 4 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 5 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами. До суб’єктів господарювання, що продавали алкогольні та тютюнові вироби неповнолітнім, застосовано фінансових санкцій на загальну суму 61,2 тис грн. Про це «Нова Доба» дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Про це Державну податкову інспекцію у м. Черкасах повідомили у відділі контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів. Ще дві ліцензії анульовано за торгівлю тютюновими виробами у невизначених для такої торгівлі місцях.

Відповідно до статті 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», заборонено продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. До таких суб’єктів застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у сумі 6800 гривень. Окрім фінансової відповідальності, суб’єкта господарювання за продаж алкогольних напоїв чи тютюнових виробів неповнолітнім чекає анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями чи тютюновими виробами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x