В обласній дитячій лікарні монтують компресор для апарату штучної вентиляції легень

В обласній дитячій лікарні монтують компресор для апарату штучної вентиляції легень

У обласному комунальному закладі «Черкаська обласна дитяча лікарня» монтують систему кондиціювання і компресор для апарату штучної вентиляції легень. Кошти на ці потреби виділили на сесії депутати обласної ради. З метою контролю за виконанням робіт і використанням бюджетних коштів у лікарні побувала перший заступник голови обласної ради Наталя Кравцова. Про це «Нова Доба» дізналася в обласній раді.

На систему кондиціювання виділялося 369 тисяч гривень. На ці кошти встановлюють 14 кондиціонерів – 7 у операційному блоці, 2 в неонатальному центрі й ще 5 – у палатах. Завершити роботи із встановлення на налагодження роботи обладнання представники фірми-підрядника планують до середини грудня.

Також на 99 тисяч гривень був придбаний компресор для апарату штучної вентиляції легень. Головний лікар закладу Микола Кондрацький розповідає, що раніше був наявний лише один компресор, і недоношені малюки у разі його поломки могли не вижити. А за відсутності кондиціонерів у неонатальному центрі і в операційних влітку температура повітря сягала позначки вище +30 градусів, що створювало неприйнятні умови для роботи лікарів і одужання маленьких пацієнтів.

Головний лікар також повідомив, що днями для лікарні був придбаний сучасний пересувний рентген-апарат. Необхідні на його придбання кошти у сумі 99 тисяч гривень лікувальний заклад зекономив на газі завдяки впровадженню енергозаощаджуючих технологій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x