У Черкасах відбувся обласний кінофестиваль

У Черкасах відбувся обласний кінофестиваль

20 листопада 2014 року голова обласної ради Валентина Коваленко привітала учасників обласного кінофестивалю «Черкащино моя – духовності скарбниця», який проводився в обласному краєзнавчому музеї за ініціативи КП «Облкіно». У заході взяли участь делегації Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» зі Звенигородщини, відділів культури і туризму Городищенської, Лисянської і Черкаської райдержадміністрацій, представники творчих спілок, студенти і молодь вищих навчальних закладів обласного центру тощо. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

Відкриття фестивалю розпочали демонстрацією відеофільмів «Край, де народився геній» та «Де Дніпро повитий думами Тараса». Потім до перегляду було запропоновано відеоряд: «Тарасова криниця» (смт Лисянка), «Городищина – Кобзарева струна», «Співають щастям «Мошногори». Перед присутніми виступили з художніми композиціями народний ансамбль пісні і танцю «Вільшанка» Городищенського району, вокальна група Мошнівського народного хору Черкаського району.

Родзинкою на заході стало виконання Тарасового «Заповіту» мовами інших народів, що його декламували іноземні студенти Черкаського державного технологічного університету.

Валентина Коваленко, звертаючись до присутніх, зауважила, що ювілей Тараса Григоровича припав на такий нелегкий в історії України рік. Але саме слово Кобзаря сьогодні допомагає всім нам відстоювати Україну.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x