Черкаських волонтерів вчили, що робити при терактах

Черкаських волонтерів вчили, що робити при терактах

Сьогодні на базі Черкаського медичного коледжу пройшли спеціалізовані медично-волонтерські навчання з відпрацюванням дій у випадках масового ураження під час терористичних актів.

Захід був організований за спільною ініціативою Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Черкаської області та КЗ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради».
Провідні фахівці цих установ, у рамках проведення навчання, для неурядових організацій, школярів та студентів навчальних закладів м. Черкаси розповідали та демонстрували як правильно надавати домедичну допомогу при надзвичайних станах.
Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті охорони здоров’я Черкаської ОДА.

Так, на початку зібрання слово було надано заступнику директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Олегу Найдану, директорам медичного коледжу Інні Губенко та Центру екстреної медичної допомоги Владиславу Свириденку. Зокрема, Інна Губенко радо вітала всіх присутніх із початком проведення навчань у стінах медичного коледжу та побажала успішного закріплення набутих знань з даної тематики.

Олег Найдан, виступаючи, наголосив, що основною метою проведення такого роду навчань – це налагодження взаємодії між відповідальними службами та волонтерами, відпрацювання практичних навичок із надання першої долікарської допомоги постраждалим.
– При виникненні надзвичайних ситуацій завжди присутній страх та паніка. Але вона виникають лише від незнань того, як треба діяти в таких ситуаціях, – відзначив заступник директора Департаменту. – Тому наша ціль: показати, навчити і закріпити знання необхідні при екстрених станах.
Черкаських волонтерів вчили, що робити при терактах
Владислав Свириденко, у ході свого виступу, ознайомив присутніх з планом програми. Відповідно до нього у першій його частині звучали три доповіді та демонструвались короткометражні фільми з даної тематики. А вже в другій частині медично-волонтерських навчань кожен мав змогу з допомогою досвідчених тренерів відпрацювати набуті практичні навички на манекенах.
– При масових ураженнях, кожен повинен знати як правильно надати домедичну допомогу до приїзду карети швидкої допомоги, тому ми й зібрались з вами, аби ознайомити вас з потрібними навичками в таких ситуаціях, – підкреслив Владислав Свириденко.
Загалом, медично-волонтерські навчання тривали протягом дня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x