Уманські медики пройшли стажування в обласному центрі дитячої онкології та гематології

Уманські медики пройшли стажування в обласному центрі дитячої онкології та гематології

Прогрес, який стався в дитячій онкології за останні 15-20 років, повністю змінив погляд на онкологічні захворювання у дітей. Зараз це не вирок, а лише серйозний діагноз. Але життя залежить від ранньої діагностики раку, отже – від онкологічної настороги лікарів первинної ланки та їхніх знань.
Що таке онконасторога? Це налаштування лікарів усіх спеціальностей будь-якої лікувально-профілактичної установи під час огляду пацієнтів звертати увагу на можливий розвиток онкологічної хвороби.

Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській райдержадміністрації.
Нещодавно, згідно із планом організаційних заходів на 2014 рік Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, на базі Черкаського обласного центру дитячої онкології та гематології закінчилися курси стажування медичних працівників. Їх мали змогу пройти і представники лікарні КЗ «Уманський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської райради.
Керівник циклу, обласний позаштатний дитячий онкогематолог Ірина Іванова розглянула актуальні питання свого медичного напрямку, окреслила можливості Черкаського обласного центру дитячої онкології та гематології. Під час курсів проводився сумісний щоденний огляд хворих із розбором історій хвороб. По закінченню учасники одержали відповідні сертифікати.

Довідково:
1. Обласне дитяче онкогематологічне відділення працює з травня 1993 року, спочатку на базі міської дитячої лікарні, а з квітня 2002 року на базі Черкаського онкологічного диспансеру.
2. Щоденно здійснюється консультативний прийом дитячого онкогематолога в поліклініці КЗ «Черкаський обласний онкологічний диспансер». Щороку там оглядають близько двох тисяч дітей.
3. Станом на 01.09.14 на диспансерному обліку дитячого онкогематолога перебуває 286 дітей області. Після 5 років з моменту встановлення діагнозу, діти раз на рік планово обстежуються стаціонарно в Черкаському обласному центрі дитячої онкології та гематології. Відповідальність за своєчасне обстеження пацієнтів, що перебувають на диспансерному обліку, покладається на дільничних педіатрів та сімейних лікарів за місцем проживання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x