Потік переселенців на Канівщину збільшується

Потік переселенців на Канівщину збільшується

20 листопада 2014 року під керівництвом заступника голови РДА Анатолія Дурицького відбулось спільне засідання районного штабу з питань, пов’язаних з соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції та районного координаційного центру з питань розміщення на території району окремих сімей з АР Крим, м. Севастополя та Донецької і Луганської областей. У роботі взяв участь також голова районної ради Дмитро Шелест.
Про це «Нова Доба» дізналася в Канівській РДА.

Розпочинаючи засідання, керівник райдержадміністрації наголосив, що нині, у зв’язку із загостренням ситуації в зоні АТО, щоденно збільшується потік переселенців до всіх областей України.

– Кількість переселенців із Криму та Сходу, котрі нині перебувають на Черкащині, наближається до 8 тисяч. Разом з тим ми чекаємо на нову хвилю переселенців, зокрема й на Канівщину, – зазначив Анатолій Антонович.

У районі переселенцям надається необхідна допомога та цілий комплекс послуг. Зокрема, всі, хто звернувся за допомогою у вирішенні житлового питання, були розселені у селах району та нині проживають в нормальних умовах. З продуктами харчування, одягом, взуттям та іншими необхідними речами приїжджим постійно допомагають сільські ради, міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста, районне споживче товариство та багато інших небайдужих.
На належному рівні людям надаються медичні, освітні та інші послуги. Так, за словами т. в. о. начальника відділу освіти райдержадміністрації Лариси Дяченко, в районі навчається 32 дітей, у тому числі 6 дошкільнят. Школярі забезпечені необхідним канцприладдям, підручниками, для молодших класів передбачено безкоштовне харчування. Крім того, за необхідності з дітьми працюють психологи, соціальні педагоги. Долучаються до вирішення цих питань і районні служби – районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служба у справах дітей та сектор у справах молоді і спорту.
Вважливим напрямком підтримки переселенців є їх соціальний захист, пенсійне забезпечення. Як повідомила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Алла Краєва, для тих переселенців, які звернулись до управління, забезпечуються всі платежі з різних видів соціальної допомоги, заборгованості нині немає. У районі вже розпочато виплату щомісячної адресної допомоги для осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО. Таку допомогу вже в цьому місяці отримають 25 осіб.
Також Алла Миколаївна акцентувала увагу всіх присутніх і особливо сільських голів на потребі інформування переселенців про необхідність зареєструватися в управлінні, адже лише офіційна реєстрація є єдиним шляхом до отримання всіх соціальних призначень.

В ході засідання учасники обговорили й питання працевлаштування переселенців, адже саме від цього не в останню чергу залежить їх добробут. Як повідомила директор міськрайонного центру зайнятості Надія Коломієць, починаючи з липня до центру звернулись 85 осіб, котрі прибули в місто та район. Їм були надані необхідні консультації, правова, профорієнтаційна підтримка тощо, окремі особи працевлаштовані, деким надано статус безробітного. Відповідна робота проводиться й надалі.

З інформацією виступив також начальник райвідділу управління Держслужби надзвичайних ситуацій України в області Андрій Хижняк. Він відзначив, що вирішення цілого ряду питань, зокрема, стосовно можливостей виїхати із зони АТО, забрати речі тощо координується з обласним штабом. Разом з тим Андрій Анатолійович відзначив необхідність налагодження більш тісної взаємодії районних служб, причетних до життєзабезпечення переселенців, а також сільських рад та правоохоронних органів, адже це дозволить не лише володіти об’єктивною інформацією, а й належно реагувати на ті чи інші потреби людей.

Підбиваючи підсумки засідання, заступник голови райдержадміністрації підтримав ініціативу щодо зкоординованості дій та наголосив на важливості відповідального виконання визначених завдань.
– На жаль, нині на Сході України тривають бойові дії, частина територій окупована, але ці обставини мають лише об’єднати нас, спонукати до підтримки один одного, допомоги переселенцям, а також нашим захисникам, – зауважив Анатолій Дурицький.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x