Раніше судимий жашківчанин украв інструменти

Раніше судимий жашківчанин украв інструменти

До чергової частини Жашківського райвідділу міліції звернулася 54-річна жителька Жашкова, яка повідомила, що з підсобного приміщення її домоволодіння викрадено електроінструменти.

За вказаною адресою, правоохоронців зустріла потерпіла. У той час, поки експерти проводили огляд місця події, оперативники спілкувалися із заявницею. Вона розповіла, що тимчасово в цьому будинку не проживає, адже в ньому проходиться ремонт. Для цього жінка найняла робітників і щодня приходить подивитися на хід та якість проведених робіт. Прийшовши в черговий раз, виявила, що з сараю, який робітники використовують для зберігання інструменту, зникла болгарка, електродриль та набір ключів. «Нова Доба» про це дізналася в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

У першу чергу, працівники міліції вирішили поговорити з кожним з робітників. У ході здійснення перевірки з\’ясувалося, що один із них уже не раз потрапляв у поле зору правоохоронців. 56-річний жашківчанин раніше відбував покарання у місцях позбавлення волі і наразі знову знаходився під слідством за викрадення велосипеду у місцевої жительки. Щоб поспілкуватися з ним, правоохоронці вирушили за місцем його проживання, На поріг вийшла старенька мати, яка повідомила міліціонерам, що її сина вже кілька днів не було вдома. Провівши ряд оперативних заходів, працівники міліції встановили місце перебування підозрюваного – він знаходився у свого товариша в гостях. Коли правоохоронці запитали його про крадіжку, чоловік не став заперечувати того, що причетний до її вчинення. Для дачі пояснень його було запрошено до райвідділу.

Спілкуючись із слідчим він розповів, що пішов на вчинення крадіжки, бо потрібні були кошти на власні потреби. За час ремонтних робіт встиг придивитися, що і де лежить, а також коли приходить господиня. Дочекавшись, коли всі порозходяться, поцупив електроінструменти. Наступного дня за 50 гривень продав випадковому покупцю електродриль, решту заховав вдома.

За словами начальника Жашківського райвідділу міліції Романа Ражева, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п\’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Зібрані матеріали за двома справами передані на розгляд суду, який і вирішить покарання для крадія.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x