Хор «Мошногори» відзначив 90-річчя

Хор «Мошногори» відзначив 90-річчя

23 листопада народний аматорський хоровий колектив «Мошногори» відзначив своє 90-річчя.
Колектив – постійний учасник районних та обласних заходів. Тож цьогоріч ювілярів вітали не тільки односельці, а й гості з Вергунів, Свидівка, Тубільців, Кумейок, Березняків, Будища, Хрещатика, Степанок. Гостей зустрічали короваєм із урожаю нинішнього року.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

Цьогоріч свято, яке на високому рівні провели подружжя Олександра та Олени Павлових, зібрало не тільки шанувальників хорового мистецтва, а й хористів минулих років, які в свій час віддали багато часу і сил задля розвитку культури в селі. На сцені, оформити яку в українському стилі допоміг житель Мошен Петро Бабич, розгорнулося захопливе дійство.

Шквал овацій у залі викликали пісні «Моя ти, земле, калинова» А. Пашкевича, «Приснилось матері» в обробітку композитора П. Процка, «Тарасова мати» композитора М. Плашкевича. А народно-побутова композиція «Мошнівські гуляння» повернула присутніх в минуле, де залишилася їх молодість. Солістів хорового колективу Василя Сметану, Лесю Гаврилюк, Валентину Преснякову, Катерину Онопрієнко, Валерія Мужбатуліна та Ганну Грицик, яких вміло і талановито супроводжували акомпаніатори Микола Гречка та Святослав Туз. Неодноразово любителі пісні викликали на біс. Фінальним акордом ювілейного вечора стала пісня на слова Тараса Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x