Черкаські волонтери готують для військових сухпайки

Черкаські волонтери готують для військових сухпайки

Учора голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко відвідав волонтерів з організації «Наш батальйон» та ознайомився з їхньою роботою. Ця організація зібрала черкаських господарок, які власноруч готують борщові, супові набори, другі страви й навіть солодощі, та відправляють у зону АТО.
Нині цей волонтерський осередок розміщений у підвальному приміщенні Кооперативного економіко-правового коледжу й займається виготовленням сухих пайків для наших бійців. Наразі в зону АТО вже відправлено близько ста таких продуктових наборів. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

– Усі овочі миємо, чистимо, подрібнюємо, висушуємо та складаємо в поліетиленові пакети. Для запакування використовуємо вакуумний апарат, що подовжує термін придатності пайків. Люди відкликаються на наш заклик, везуть домашні овочі та фрукти. Продуктів чимало, але в тому обсязі, в якому б хотіли, ми не можемо заготовити сухпайки, адже їх компоненти сушаться тривалий час. За наявності професійної сушарки можливо опрацьовувати до півтонни овочів у день, – розповідає волонтерка Ірина. – Ми дбаємо, щоб наші солдати не витрачали свої сили на кухню, а берегли їх для боротьби з ворогом.

За її словами, тут працюють усі небайдужі черкащани за наявності вільного часу, деякі допомагають лише на вихідних.
Ознайомившись із процесом створення сухпайків, очільник області подякував жінкам за їхню роботу та пообіцяв допомогти з придбанням професійної сушарки.
Координатор та ініціатор проекту черкащанка Катерина Дубрава розповіла, що на сьогодні сплетено вже близько 1300 квадратних метрів маскувальної сітки. Нині в Черкасах працює 5 філій, на кожній працює, щонайменше, 50 осіб.

– Ми дізнались, що є такі ініціативи в інших містах – Львові, Києві, Дніпропетровську – тому у вересні цього року вирішили реалізувати подібне в Черкасах, – розповіла Катерина. – Написали список необхідних матеріалів та розпочали через соціальні мережі залучати людей до роботи. Багато хто відгукнувся. До роботи ставимося дуже відповідально, підбираємо кольори, застосовуємо спеціальне плетіння, аби ці сітки захистили наших хлопців. Коли ми передали перші вироби, то чекали відгуків із зони АТО. Військові, отримавши їх, щиро подякували за пророблену роботу. Запрошуємо всіх людей, які переймаються проблемами армії, приєднатися до нашої ініціативи.
Окрім цього, у приміщення штабу «черкаських павучків» приносять теплі речі, балаклави, книги та в’язані вручну шкарпетки. У них перед відправкою на Схід майстрині кладуть записки, цукерки, навіть іконки, також, а ще – дівчата печуть смачне домашнє печиво. Це та все необхідне волонтери пакують та передають в зону АТО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x