Двоє раніше судимих чоловіків, обікрали дім смілянина

Двоє раніше судимих чоловіків, обікрали дім смілянина

Після звільнення з місць позбавлення волі, двоє приятелів вчинили розбійний напад на жителя Сміли. Щоб вирахувати та затримати зловмисників, оперативникам вистачило декілька днів. «Нова Доба» про це дізналася в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До чергової частини Смілянського міськвідділу міліції по спецлінії «102» звернувся 50-річний місцевий житель, який повідомив, що невідомі особи вчинили напад на його квартиру, звідки викрали майже всю побутову техніку та електроінструменти. За вказаною адресою правоохоронців очікував схвильований господар, який все детально розповів про нічну пригоду. Близько опівночі він повертався з магазину додому, де на нього чекали гості. На території спортивного майданчика, неподалік від будинку, його зупинили двоє незнайомих чоловіків, які були на підпитку. Молодики запропонували з ними випити за знайомство, проте чоловік від пропозиції відмовився і відразу пішов додому. Коли бенкет завершився і всі розійшлись, через незачинені двері до помешкання потерпілого увійшли ті самі незнайомці, яких він нещодавно бачив на вулиці.

Господар намагався виставити «непроханих гостей» з квартири, проте сили виявились нерівними. Чоловіка повалили на підлогову та зв’язали мотузкою, після чого зловмисники почали виносити з квартири все що потрапляло до рук. Коли нападники пішли, потерпілий почав кликати на допомогу сусідів, які невдовзі його звільнили. У розмові з правоохоронцями чоловік додав, що особисто з нападниками не був знайомий, але добре запам’ятав їх обличчя.
Під час перегляду фотокарток з зображенням раніше судимих осіб потерпілий впізнав одного із зловмисників. Як з’ясувалось, підозрюваним виявився 33-річний непрацюючий, раніше неодноразово судимий місцевий житель. Проведеними оперативно-розшуковими заходами вдалося встановити й іншого учасника нападу, ним виявився 28-річний раніше судимий житель сусіднього району. Обоє підозрюваних нещодавно вийшли із в’язниці, де відбували покарання. Встановивши місце проживання одного з зловмисників, оперативники вирушили за вказаною адресою. Обоє підозрюваних якраз знаходились вдома і навіть не збирались переховуватись, оскільки вважали, що спрацювали «чисто». В квартирі зберігалась частина краденої техніки та інструментів, яку в подальшому було вилучено. Обох учасників розбійного нападу наразі затримано, з ними працюють слідчі.

Як повідомив начальник Смілянського міськвідділу міліції Володимир Зубенко, слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією належного майна. Зловмисники перевіряються на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x