Христинівчанин украв планшет у сестри

Христинівчанин украв планшет у сестри

Чоловік викрав з будинку рідної людини планшет. Намагаючись уникнути покарання кілька днів ховався у своїх знайомих, проте втекти від відповідальності йому не вдалося. Наразі він затриманий та дає покази. «Нова Доба» дізналася про це в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До чергової частини Христинівського райвідділу міліції по лінії «102» звернулася 24-річна місцева жителька з повідомленням про те, що з її будинку викрадено планшет вартістю 2 500 гривень. Експерти-криміналісти, які першими оглядали місце крадіжки, з’ясували, що вікна та вхідні двері до помешкання цілі, замки також не пошкоджені, а отже можна було зробити висновок, що крадіжку могла вчинити особа, яка мала вільний доступ до приміщення. Поспілкувавшись із заявницею, працівники міліції дізналися, що дівчина нікого стороннього в дім не пускає, тим паче не дає чужим людям ключі від будинку. Проте вона згадала, що в день крадіжки попрохала свого 26-річного брата допомогти їй занести дитяче ліжечко, яке придбала у магазині. Потерпіла довіряла братові, тож дала ключі від домоволодіння, а сама продовжила покупки.

Зібравши необхідну інформацію, правоохоронці вирішили поспілкуватися із родичем заявниці, але чисельні спроби сестри додзвонитися братові виявилися марними. Така поведінка здалася правоохоронцям підозрілою, тож вони направилися до нього за місцем проживання, але там чоловіка не виявилося. Через декілька днів міліціонери встановили місцезнаходження підозрюваного – він знаходився в одного із товаришів. Побачивши правоохоронців молодик зрозумів, що його викрито і у всьому зізнався.

У райвідділі чоловік розповів слідчому, що, коли заносив ліжечко, побачив у кімнаті планшет, який лежав на тумбочці. Зловмиснику потрібні були кошти, тож, не довго думаючи, викрав його та здав до ломбарду, за що отримав 400 гривень. Гроші витратив на власні потреби, зокрема на придбання наркотичних засобів, які вживав.
Як повідомив начальник Христинівського райвідділу міліції Олександр Мельник, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Відповідно до частини даної статті передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до п\’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Речові докази вилучено, вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x