Акція «16 днів проти насильства» стартувала на Смілянщині

Акція «16 днів проти насильства» стартувала на Смілянщині

25 листопада в Смілянському районі стартувала щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка була започаткована в 2010 році розпорядженням Кабінету Міністрів України. Метою акції є широке висвітлення та актуалізація проблеми сімейного насильства, захисту прав жінок та дітей, оскільки саме жінки та діти становлять найбільш уразливу та незахищену групу, що страждає від насильницьких дій з боку членів своєї родини (батьків, чоловіків, братів тощо). Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

У рамках районного етапу акції, 26 листопада працівники сектору у справах сім\’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації відвідали Тернівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Під час зустрічі з учнями було розглянуто питання насильства в сім’ї, стосунків в учнівському колективі, проблеми жорстокого поводження з дітьми.

До уваги учнів були запропоновані тематичні відеоматеріали та інформаційні листівки: «16 днів проти гендерного насильства», «Абетка рівності». Роз’яснено, як повинна реагувати особа, яка стала свідком або постраждала від сімейного насильства, надано контактну інформацію районних та обласних соціальних служб. З метою моніторингу, попередження та своєчасного виявлення насильства в сім’ї проведено анонімне анкетування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x