За добу на Черкащині знайшли 28 вибухонебезпечних предметів

За добу на Черкащині знайшли 28 вибухонебезпечних предметів

Учора, 26 листопада біля ставка с.Іскрене Шполянського району мисливцями під час полювання виявлено велику кількість вибухонебезпечних предметів часів війни. На місце виклику прибули сапери піротехнічної групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Після ідентифікації небезпечних знахідок було встановлено, що це артилерійські снаряди калібром 76 мм, у кількості 16 шт. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.

У с.Лозуватка цього ж району господар під час копання колодязя виявив 2 артилерійські снаряди діаметром 76 мм. Після знищення виявлених снарядів на спеціальному полігоні група піротехнічних робіт виїхала до Лисянського району де під час проведення земляних робіт, трактористами було виявлено 9 артилерійських снарядів. У першому випадку 4 артснаряди калібром 76 мм було виявлено на полі неподалік с.Чеснівка, в іншому, аналогічного калібру у кількості 5 одиниць, неподалік районного центру.

Після вилучення небезпечних знахідок у Лисянському районі на піротехніків чекають у К-Шевченківському районному центрі, де у с.Шендерівка місцевим населенням виявлено артилерійський снаряд діаметром 76 мм часів Великої Вітчизняної Війни.

Всього ж з початку року в області піротехнічною групою аварійно-рятувального загону спеціального призначення вилучено та знищено 276 артилерійських снарядів різного калібру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x