На Черкащині на хабарі «погоріли» двоє суддів (ФОТО)

На Черкащині на хабарі «погоріли» двоє суддів (ФОТО)

Служителі Феміди вимагали кошти у вдови за прийняття «необхідного» судового рішення для отримання нею спадщини після смерті цивільного чоловіка. В останню мить зловмисники перенесли заплановану зустріч для передачі коштів з приміщення суду у відомий місцевий ресторан, оформлений у гангстерському стилі. «Випадковостей в житті не буває», – так прокоментували оперативники ГУБОЗ, які задокументували злочинну діяльність спільників.
На Черкащині на хабарі «погоріли» двоє суддів (ФОТО)
Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ГУБОЗ МВС України.

Вчора працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС спільно зі слідчими Генеральної прокуратури України викрили «на гарячому» під час отримання неправомірної вигоди двох суддів міськрайонного суду.
Апетит приходить під час їжі, розповідають оперативники, коментуючи «гучну» реалізацію.

Все починалося з того, що жінка, яка нещодавно втратила свого чоловіка, звернулася до суду для визнання її правонаступницею для подальшого отримання спадку.
На Черкащині на хабарі «погоріли» двоє суддів (ФОТО)
У судді, в якого перебувала на розгляді справа, відразу ж спрацювала корупційна кмітливість, і він захотів отримати за таке рішення 5 тисяч доларів США.

В подальшому, отримавши хабара, служитель Феміди дізнався, що розміри спадщини чималі та вирішив піти ва-банк. Наступне побажання судді збільшилося у рази, і тепер сума складала 46 тисяч доларів США.

Неправомірну вигоду спільники отримували частинами, однак останню необхідно було сплатити в день винесення рішення суду.
Місце передачі коштів судді обрали неординарне – заклад громадського харчування, антураж якого підкреслював наміри збагатитися будь-яким шляхом. За іронією долі папка для рахунків мала надпис «Взятка».
На Черкащині на хабарі «погоріли» двоє суддів (ФОТО)
Після отримання останньої частини коштів у розмірі 30 тисяч доларів США судді були затримані працівниками ГУБОЗ МВС та Генеральної прокуратури України.

Відносно спільників розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

До уваги громадян! Телефон довіри з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України – 097-220-31-16; електронна скринька довіри – http://www.guboz.gov.ua/corrupt.html.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x