«Жодної сварки за 35 років дружби»

«Жодної сварки за 35 років дружби»

Ірина з Валентиною познайомилися на роботі.
«Жодної сварки за 35 років дружби»
– Я тоді вже працювала на «Хімволокні», а Іра пізніше на рік від мене прийшла туди працювати. Я була в неї наставницею. Ми подружилися. Виявилося, що обидві живемо на межі – я з Полтавської області, а вона з Черкаської. Потому й додому їздили разом, і з дому в Черкаси так само, одним автобусом. Жили в одному гуртожитку, щоправда, в різних кімнатах. Бувало, що забалакаємось так, що й курка на кухні згорить. Комендантша як починає кричати, що ледь не пожежа починається, тоді тільки згадуємо. Так не раз було, – згадує з усмішкою Валентина. Вона вийшла заміж першою, Ірина гуляла в неї на весіллі в селі. Потім уже на весіллі в місті гуляли в Ірини.

Незабаром у подруг з’явилися діти. Ірина народила восени, а Валентина незабаром – узимку. Іринина сестра жила в Німеччині. Тоді в Радянському Союзі був великий дефіцит на дитячі речі, і родичка надсилала дитячий одяг з-за кордону.
– Іринина дитина не встигала носити весь той одяг, то все переходило моїй доньці. Згадаю, як підемо в дитячу лікарню, то всі нам заздрили, так гарно моя дитина була вбрана, – згадує Валентина.

Із Іриною вони дружать і досі, ходять одна до одної в гості, спілкуються. Так триває уже 35 років. Ірина з сім’єю купили будинок за Черкасами, і Валентина тепер їздить до них у гості на природу. У Ірини два сина, один із яких зараз служить у зоні антитерористичної операції. У Валентини – донька, яку також звуть Іриною.

Юлія Фомічова

– Та про що зараз говоримо? Про консервацію, рецепти, хвороби… Про дітей… – завершує розповідь Валентина й показує фото з молодості: там і вона, й Ірина позують в одній і тій же шапці…

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x