У Черкасах найбільше податків і зборів сплачують промислові підприємства

У Черкасах найбільше податків і зборів сплачують промислові підприємства

«До зведеного бюджету України від суб’єктів господарювання м. Черкаси за десять місяців цього року надійшло понад 1 млрд 150 млн грн, у тому числі до державного бюджету – майже 558 млн гривень», – повідомив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Максим Криштопа. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі відомства.

Найбільшу питому вагу в структурі податкових надходжень, як і раніше, мають три податки: податок на доходи фізичних осіб – 424 млн грн, ПДВ – майже 302 млн грн та податок на прибуток – майже 172 млн гривень.

Максим Криштопа повідомив, що головними бюджетоформуючими галузями обласного центу є: промисловість (сплачено 26,6% від загальної суми надходжень), виробництво та розподілення електроенергії, газу та води (14,6%), торгівля (11,8%), державне управління (7,5%), машинобудування (4%) та транспорт (4%).

«Створення сприятливих умов для розвитку підприємницької ініціативи, ефективне адміністрування податків і зборів, надання якісних адміністративних послуг та використання нашими платниками широкого спектру електронних сервісів – головні передумови щомісячного наповнення державного та місцевого бюджетів», – зазначив Максим Криштопа.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x