Городищани зустріли свого земляка – учасника АТО

Городищани зустріли свого земляка – учасника АТО

Нещодавно жителі Товсти на залізничній станції Городище зустрічали свого земляка Олександра Яровенка із зони АТО. Коли прибув потяг, і з останнього вагона вийшов їхній герой, зустріли його щирими обіймами й вигуками: «Слава Україні! Героям слава!» «Нова Доба» дізналась про це в Городищенській РДА.

Без страху й докору відгукнувся Олександр Яровенко на повістку з райвійськкомату, що прийшла в серпні. Протягом місяця навчався в Яворові (Львівська обл.) на оператора-навідника БМП, хоч десять років тому проходив строкову службу в інших військах – протиповітряної оборони. Потім їхній підрозділ 24 Залізної імені князя Данила Галицького окремої механізованої бригади було передислоковано в Чугуїв, а згодом – у саме пекло війни – під село Трьохізбенку, що поблизу Щастя.

Виїжджали й на підтримку 31 блокпосту на Бахмутській трасі, де виникла вкрай складна ситуація через загрозу оточення і безперервний обстріл бойовиками так званої ЛНР. Ночували в окопах, пізніше – у бліндажах, тому що на відкритій території, у наметах під обстрілом градів, коли горить земля, шансів вижити фактично немає. Траплялися й інші небезпечні ситуації, побутові труднощі. Якось через зруйновані комунікації п’ять діб не мали постачання продуктів, зокрема води. Гідно триматися допомагали і селянський гарт, і кмітливість, і будівельні навички, а в бойових умовах знадобилися і знання трактора та автомобіля. Тож наш оператор-навідник став ще й водієм-механіком бойової машини піхоти.

Із великою шаною зустріли Олександра Яровенка його односельчани. У будинку культури всім миром влаштували святкову зустріч із квітами, музичним вітанням і застіллям. Сільський голова Галина Плахотня вручила коровай. Також привітав бійця Олександр Погорілий, депутат районної ради, директор Товстівського НВК, де організували збір коштів і продуктів для потреб АТО. Батьки подякували всім небайдужим односельцям, зокрема сільському голові, за допомогу в придбанні амуніції, моральну підтримку. Також сприяли жителі сусідніх Зеленої Діброви та Воронівки, генеральний директор ФГ «Царина» Олександр Рибченко. Після короткої відпустки Олександр Яровенко знову вирушить на захист України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x