На Черкащині сплеск автомобільних крадіжок

На Черкащині сплеск автомобільних крадіжок

В Черкаській області спостерігається сплеск кількості автомобільних пограбувань. Так, лише протягом 10 місяців поточного року до міліції звернулося 402 постраждалих власники автомобілів. Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі УМВС України в Черкаській області.

Усередину салону злочинці потрапляють різними шляхами: пошкоджують скло, зламують замок, відволікають автовласника, перехоплюють сигнал сигналізації або ж просто користуються моментом, коли водій втрачає уважність та обережність. Правоохоронці кажуть, що як правило, «на справу» іде не однин, а кілька, зазвичай 2-3 зловмисника.

Водії не надто перебірливі відносно марок автомобілів. Їх мало цікавить й те, іномарка перед ними чи авто вітчизняного виробництва. Головне для зловмисника аби водій залишив у автівці сумку, барсетку або інші цінні речі. Деякі злодії навіть на інтуїтивному рівні здогадуються, в якій із машин можуть знаходитися цінні речі або гроші.

Одним із найрозповсюдженіших засобів незаконного проникнення до автомобіля є злом механічного замка за допомогою викруток, ножів, відмичок та інших засобів. Досвідчені зловмисники відчиняють дверцята та багажник за кілька секунд, приблизно за той саме час вони встигають викрасти те, що, на їхню думку, має цінність, та зникнути з місця події.

Не гребують зловмисники і розбиттям скла. Нагадаємо, нещодавно у Черкасах невідомі викрали магнітолу, ящик з інструментами та зарядний пристрій до мобільного телефону з машини, припаркованої коло багатоповерхівки. Того ж дня схожий випадок стався і в одному із сіл Черкаського району. 49-річна власниця машини звернулася до працівників міліції і повідомила, що вночі з її автомобіля, який був припаркований поблизу двору, невідомі розбили вікно та поцупили жіночу сумочку з документами й грошима. Наразі правоохоронці вживають всіх засобів для встановлення осіб зловмисників та їх затримання.

Інколи звичайна неуважність та втрата пильності водія може стати причиною крадіжки. Наприклад, через попутника можна втратити недбало залишені в салоні речі.

Працівники міліції радять автовласникам:
– не залишайте цінні речі та гроші в салоні машини, особливо на видному місці;
– намагайтеся не залишати свою автівку на неосвітлених вулицях чи неохороняємих стоянках;
– завжди закривайте машину;
– бажано обирати сигналізацію із радіусом дії не більше 5 метрів, адже так зловмисникам буде важче перехопити сигнал.
Шановні водії, у разі виявлення крадіжки з Вашого авто, негайно інформуйте про це найближчий пункт міліції або за номером «102».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x