Депутатська група «Гідність» вимагає звіту керівників області

Під час останнього засідання сесії Черкаської обласної ради депутати групи «Гідність» виступили з пропозицією найближчим часом заслухати звіт голови облради та голови облдержадміністрації. Я наголошую на нагальній потребі вирішення кадрового питання, яке гостро стоїть в облдержадміністрації, де не змінено багатьох керівників структурних підрозділів, вакантними є посади двох заступників голови Черкаської ОДА. До кінця не завершено люстрацію в органах влади.

Зараз у формуванні державних органів влади є гарний метод роботи: парламентські фракції пропонують свої кандидатури на посади міністрів, обговорюють і таким чином затверджують, демократично формуючи Кабінет міністрів України. Думаю, що це гарна практика, яка тільки сприяє залученню до державного управління професіоналів. На обласному рівні її також можна застосовувати, тільки так країна може рухатися вперед. Проведення конкурсу на заміщення тієї чи іншої посади – це добре. Однак зберігається і практика минулих років, коли вакансії «заповнюються» винятково «своїми» людьми.

Крім того, на часі і звітування перед депутатами обласної ради та громадськістю голів ОДА та облради. При цьому слід увагу звернути на вибір напрямків роботи, про яку звітуватимуть керівники області.

Це робиться для відкритості своєї роботи перед громадою, задля ефективності контактів влади та громадськості. – Тому вже б хотілося почути від керівництва Черкащини, що вже зроблено, та в свою чергу надати пропозиції, як працювати далі. Обласній владі вже вдалося по-новому розробляти і працювати над Стратегією соціально-економічного розвитку Черкаської області – 2020, забезпечити позитивний темп приросту доходів до бюджетів усіх рівнів, напрацювати пропозиції щодо змін Податкового, Бюджетного, Земельного кодексів законодавства, які сприяють переходу від корупційних механізмів регулювання до ринкових, проведено низку заходів задля отримання грантової допомоги Євросоюзу, вирішено земельні питання, які роками лишались без розгляду, розроблено програми енергозабезпечення. Разом із тим, залишається багато невирішених питань. І я переконана, що вирішити їх можна, винісши на спільне обговорення, колективний пошук шляхів розв’язання нагальних проблем.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x