Микола Томенко роздавав у Черкасах «Український щорічник»

Микола Томенко роздавав у Черкасах «Український щорічник»

Народний депутат України, уродженець Чорнобаївщини Микола Томенко презентував щойно виданий «Український щорічник» на 2014-й рік. Видання присвячене 200-літньому ювілею Тараса Шевченка. Про це розповів власний кореспондент «Нової Доби»

Презентація відбулася 28 листопада в приміщенні обласної організації Національної спілки письменників України під час нагородження переможців обласного літературного конкурсу для дітей та юнацтва «Ну що б, здавалося, слова?». Переможці отримали від Миколи Томенка «Щорічники», грамоти, збірки з творами конкурсантів, альманах «Холодний Яр», а також книги.

Що ж до «Щорічника», то він є проектом Фонду Миколи Томенка «Рідна країна», який реалізується з 2011 року. Він містить 365 уривків з поетичних і прозових творів, фактів життя, афоризмів, фрагментів живопису і графіки, листування Тараса Шевченка. Також у щорічнику використано карти перебування Кобзаря в Україні та Російській Імперії.

– Головна ідея «Українського щорічника» – прожити у 2014-му році кожен день з Тарасом Шевченком і для України, – пояснив свій задум Микола Томенко. – У ньому є графа «Що я зробив для України». Кожен може протягом року, користуючись щорічником, якомога повніше пізнати Тараса Шевченка. Сподіваюся, це видання спонукатиме кожного до щоденної активної праці. З п’ятитисячного накладу дві тисячі примірників поширюємо серед переможців конкурсів, віддаємо бібліотекам, журналістам, а решту буде поширювати видавництво «Веселка».
Микола Володимирович порадив творчій молоді занотовувати до «Щорічника» свої враження й добрі справи, «щоб потім, через багато років, згадати, що відбувалося у 200-ту річницю Тараса Шевченка».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x