У Черкаському госпіталі обговорили проблеми реабілітації військових

У Черкаському госпіталі обговорили проблеми реабілітації військових

2 грудня з нагоди Міжнародного Дня інваліда у Черкаському обласному госпіталі для інвалідів війни відбувся «круглий стіл». Темою обговорення стали актуальні питання реабілітації учасників та постраждалих внаслідок антитерористичної операції. Захід проводився за ініціативи КЗ «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи Черкаської обласної ради». Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.
У засіданні взяла участь голова обласної ради Валентина Коваленко. Під час свого виступу вона зазначила, що тема, яка обговорюється на цьому «круглому столі», надзвичайно важлива і актуальна. Адже хоч формально на Сході України триває антитерористична операція, ми всі усвідомлюємо, що там іде справжня війна із російським агресором. На цій війні, на жаль, калічаться і гинуть наші захисники. З початку року наша область втратила вже 47 бійців-патріотів. Чимало з них отримали поранення. Ці люди потребують лікування та реабілітації.

Валентина Коваленко розповіла, що на Черкащині влада намагається усіляко допомагати нашим захисникам. Так, виплачується матеріальна допомога, бійці, які отримали на війні серйозні ушкодження, можуть безкоштовно отримати протез у Черкаському протезно-ортопедичному цеху Київського казенного експериментального протезного-ортопедичного підприємства. Крім того, військовим, які постраждали внаслідок АТО, надана можливість проходити реабілітацію у Черкаському обласному госпіталі для інвалідів війни. Нині тут із різними пораненнями проходять лікування та реабілітацію 24 захисники. Їм надається як медична, так і психологічна допомога.

Під час заходу учасники ділилися позитивним досвідом у питанні реабілітації інвалідів та висловлювали конструктивні пропозиції, як покращити роботу в цьому напрямку. Заступник начальника управління соціального захисту населення Уманської міської ради Оксана Баранова розповіла, що в Умані активна робота в напрямку допомоги людям з особливими потребами ведеться у Центрі професійної реабілітації інвалідів управління праці та соціального захисту населення і в Центрі реабілітації дітей-інвалідів «Пролісок». За її словами, не пасе задніх Умань і в питанні допомоги учасникам АТО. Так, 40 сімей учасників війни на Сході отримують допомогу у вигляді 100% сплати за комунальні послуги з міського бюджету.

Учасники «круглого столу» озвучували і пропозиції. Представник Черкаської ГО «Соціум» висловив побажання, щоб інваліди та постраждалі внаслідок АТО могли проходити безкоштовну реабілітацію водою на базі басейну спорткомплексу «Фотоприлад». Головний лікар Черкаського обласного наркодиспансеру Анатолій Борозенець запропонував створити на Черкащині реабілітаційний центр для алкозалежних людей. Адже, за його словами, війна та складна соціальна ситуація в країні усе більше людей штовхає на пошуки заспокоєння у чарці. Головний позаштатний психолог Департаменту охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Микола Стеценко звернув увагу на те, що до психологічної реабілітації постраждалих внаслідок АТО має залучатися більше спеціалістів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x