На Черкащині перевірять супермаркети

На Черкащині перевірять супермаркети

Про це повідомив Антимонопольний комітет України. Пише Укрінформ.

Велика перевірка призначена на початок наступного року. Під увагу комітетів потраплять супермаркети з продажу продуктів, техніки і будматеріалів у всіх обласних центрах.

Про це на прес -конференції в Харкові сказав голова Антимонопольного комітету України Василь Цушко.
– У 2014 році ми хочемо дослідити ринок надання послуг великими торговельними мережами в обласних центрах та в містах обласного підпорядкування. Це стосуватиметься не тільки супермаркетів з роздрібної торгівлі продуктами, а й побутової техніки і будматеріалів, – сказав він.
Такій перевірці передувало дослідження ринку мереж супермаркетів у Києві, коли була розкрита змова між великими супермаркетами, які погоджували ціни. Наразі у справі налічується 800 томів документів.
– Ми пред\’являємо серйозні претензії, оскільки теоретичний штраф, який може бути, становить 20 млрд грн, якщо ми доведемо, що картель реально існувла, – додав Цушко.

Довідково: За визначенням Європейської комісії, «картелями є угоди та/або погоджені дії двох або більшої кількості конкурентів, спрямовані на координацію конкурентної поведінки на ринку та/або впливають на відповідні параметри конкуренції за допомогою таких дій, як встановлення цін закупівлі або продажу, або інших комерційних умов, розподіл квот на виробництво або реалізацію продукції, розподіл ринків, в т. ч. шахрайські дії при проведенні торгів, обмеження імпорту або експорту, та/або дії, спрямовані на обмеження конкуренції, вжиті проти інших конкурентів».
Результатом змови між учасниками картелю може стати фактична монополізація ринку. А це призведе до:
– прямого підвищення цін для кінцевого споживача;
– значних фінансових витрат у клієнтів;
– зниження рівня добробуту в суспільстві.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x