З наступного року в Черкасах з’явиться «Країна добра»

З наступного року в Черкасах з’явиться «Країна добра»

З нового 2015 року Черкаська школа для дітей із вадами слуху й мовлення № 37 перейде на утримання з міського бюджету на обласний. Це дасть можливість збільшити фінансування на перебування в закладі однієї дитини з 8 до 40 тисяч гривень на рік. Про це повідомив голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко під час відвідування школи. «Нова Доба» про це дізналася в ОДА.

Про передачу дошкільного навчального закладу – спеціальної загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 37 в область мова йде ще з 2010 року. Проте тільки нині вдалось вирішити це питання. Як повідомила директор школи Ірина Зганяйко, після таких змін фінансування закладу збільшиться щонайменше в чотири рази. Лише харчування однієї дитини з шести гривень у день зросте до 40 грн. З нового року зі зміною керівництва закладу зміниться й назва – із загальноосвітньої школи № 37 – на навчально-реабілітаційний центр «Країна добра». За словами керівника, цього навчального року до школи прийшло навчатися на 20 дітей більше, ніж минулого. Окрім черкаських школярів, є також п’ять учнів зі Сходу – чотири із міста Щастя та одна дитина зі Слов’янська.

Під час візиту очільник області порадував дітлахів подарунком – новеньким комп’ютером, якого так не вистачало закладу. Разом із дирекцією школи Юрій Олегович переглянув патріотичний відеокліп за участю вихованців закладу на підтримку українських військових, котрі перебувають у зоні АТО. Наостанок діти мовою жестів виконали гімн України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x