Черкаський «Азот » запустив новий цех з виробництва аміаку

Черкаський «Азот » запустив новий цех з виробництва аміаку

Новий цех А – 5 з виробництва аміаку запустив ВАТ « Азот», Черкаське підприємство, яке входить до холдингу OSTCHEM (об\’єднує підприємства азотної хімії Group DF). За час капітального ремонту Черкаський «Азот» провів ремонтно-відновлювальні роботи печі первинного риформінгу і котлів – утилізаторів, замінив трубні пучки в теплообмінних апаратах, додатково встановив секцію холодильника – конденсатора синтез- газу. Крім того, підприємство провело детальну діагностику стану різних апаратів з метою визначення ресурсу їх роботи і своєчасного ремонту. Роботи проводилися із залученням підрядних організацій, у тому числі зарубіжних – ВАТ « НДІК » (Росія) , MOURIK International BV ( Нідерланди ). Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі Group DF.

За словами комерційного директора ВАТ «Азот» Віктора Олійниченко, в результаті проведених робіт підприємство отримає істотне зниження витрат. На його думку, тепер на виробництво 1 тонни аміаку будемо витрачати менше електроенергії – на 0,6 кВтг /тн , а також менше знесоленої води – на 0,09 м3/тн.

Також в ході ремонту підприємство провело підготовчі роботи з впровадження нового інноваційного проекту на агрегаті аміаку в цеху А – 5 , який буде реалізовуватися в 2014 році. «Це проект з установки двох випарних конденсаторів аміаку компанії Baltimor Air Coil», – пояснив Скляров.

Нагадаємо , що на Черкаському «Азоті» працюють два цехи аміаку : А – 3 ( два агрегати ) і А- 5 (один агрегат ). Потужність цеху А – 3 становить 1200 тонн на добу, а цеху А -5 – 1700 тонн на добу.

У 2013 році холдинг OSTCHEM інвестував в Черкаський «Азот» 222 млн. грн. З них в планові капітальні ремонти – 127 млн. грн. , В інвестиційні програми – 17,5 млн. грн. , А в модернізацію – 72 млн. грн. Більше 5 млн. грн. підприємство направить на поліпшення умов роботи .

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x