Черкаські «німці» завітали до Львова

Черкаські «німці» завітали до Львова

Протягом багатьох років на базі Центральної міської бібліотеки для дітей працює Центр німецької культури «Відерштраль». Активно діють гуртки «Frauklub» (жіночий клуб), ляльковий театр «Kasperle» («Капітошка\”), «Sprachklub» («Розмовний клуб»).
Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти та гуманітраної політики Черкаської міської ради.

22- 23 листопада у місті Львові проводився фестиваль німецької мови та культури \”Lembergfest». На ньому з успіхом виступив фольклорний колектив \”Едельвейс\” від черкаського Центру німецької культури «Відерштраль» (керівник Марштрупа В.В.).

У програмі колективу звучали жартівливі пісні \”Elefanten\”, \”Mit Deutsch\” та \”Rosamunda\”. А від «Frauklub» була організована виставка робіт декоративно-прикладного мистецтва \”Ми творимо дива власними руками\”. Активні учасники Драчова Л.А., Можаровська І. та Карх Н. взяли участь в інтелектуальному турнірі \”Чи знаєте ви Німеччину?\”. Вони отримали призи – книжки на німецькій мові, прапорці і значки з сімволікою Німеччини. Панкратьєва О.М. ( керівник Центру німецької культури «Відерштраль») , Марштрупа В.В. ( керівник фольклорного колективу \”Едельвейс\”) були відмічені подяками за значний внесок у відродження та збереження національних традицій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x