У 3 із 110 обстежених черкасців виявили ВІЛ

У 3 із 110 обстежених черкасців виявили ВІЛ

Впродовж двох тижнів в усіх медичних закладах міста тривало добровільне тестування усіх охочих на наявність ВІЛ-інфекції. Це відбувалось у рамках соціально-просвітницької акції «Неси своє добро», приуроченій до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який традиційно відзначається у грудні. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.
Організаторами цього заходу виступили департамент охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради спільно з громадськими організаціями «Від серця до серця» та «Всеукраїнської мережі ЛЖВ».

Як повідомили в КНП «Черкаський міський інформаційно-аналітичний центр медичної статистики та здоров’я Черкаської міської ради», головною метою цієї акціє акції є привернення уваги суспільства до цієї страшної недуги.
Впродовж такого добровільного тестування було перевірено на наявність ВІЛ-інфекції 110 осіб. З них у трьох виявлено небезпечний вірус.

Також у рамках акції «Неси своє добро» в усіх освітніх закладах міста проводились тематичні лекції та бесіди з профілактики ВІЛ-інфекції за участю лікарів та волонтерів. Кожен учень та студент отримав змістовні буклети та брошури з інформацією про цей підступний вірус.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x