Медиків Уманського району навчали надавати допологову допомогу вагітним жінкам

Медиків Уманського району навчали надавати допологову допомогу вагітним жінкам

Нещодавно за сприянням Національної академії імені П. Л. Шупика в м. Черкасах відбувся науково-практичний семінар «Здоров’я матері, плода та новонародженого в Україні». «Нова Доба» про це дізналася в Уманській РДА.

Цей семінар організовувався із залученням медичних працівників Київської, Кіровоградської, Чернігівської областей, а також медичних працівників з усієї Черкаської області. Уманський район представляли педіатри і лікарі загальної практики сімейної медицини КЗ «Уманський районний центр первинної медико-санітарної допомоги». Обговорення відбувалося у форматі телемосту на основі телемедичної платформи, що за словами організаторів, проводиться та практикується задля безперервного і системного навчання лікарів. Учасники обговорення мали змогу слухати тематичні доповіді кращих професорів України у медичній галузі.

За словами заступника директора департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА Наталії Лакусти, мета даного навчального семінару, насамперед полягає у підготовці медичних кадрів до надання допологової допомоги вагітним жінкам. Медики засвоюватимуть нові методи діагностики та лікування в акушерстві та гінекології.

«Основна мета семінару – у висвітленні нових тенденцій спостереження за вагітними жінками. Новим у цьому процесі передусім є те, що учасниками догляду за вагітними, окрім акушера-гінеколога, стають також сімейні лікарі, що розпочинають працювати у цьому напрямку. Згідно з чинним законодавством їм дозволено брати на облік вагітних жінок та спостерігати за ними. Це, у свою чергу, дозволить зменшити показник материнської та дитячої смертності, що є вкрай важливим», – сказала Ніна Гойда, доктор мед.наук, професор, проректор з лікувальної роботи НМАПО ім. П.Л.Шупика.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x