Синдром імуннодефіциту людини – хвороба невиліковна, але не смертельна

Синдром імуннодефіциту людини – хвороба невиліковна, але не смертельна

Головний лікар «Черкаського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом» ЧОР Петро Левченко разом із своїм заступником Іриною Білоус провели тренінг. У ньому взяли участь представники ЗМІ та державні посадовці із різних регіонів області. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Учасники тренінгу мали змогу дізнатися більш детально про хворобу та пограти в гру, що дозволяє показати як почуває себе людина в середовищі, яка має синдром імуннодефіциту людини.

СНІД, як і цукровий діабет, є хронічною і не виліковною хворобою, проте хворих на цукровий діабет не засуджують і не уникають.

Багато хто помиляється, коли думає, що можна захворіти на СНІД при простому рукостисканні чи користуванні одним побутом. Ні це не так. Заразитись можна під час незахищеного статевого контакту, через кров або ж хвороба може передатись від матері до дитини.

Головний лікар наголосив, що у їхньому закладі можна здати комплексний аналіз та дізнатися свій статус. Ця інформація буде конфіденційною. Розголошуватись має право лише за письмовою згодою пацієнта або ж за рішенням суду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x