Ризинські школярі продавали ялинки в контейнерах

Ризинські школярі продавали ялинки в контейнерах

Днями Рада шкільного лісництва Ризинської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів, що на Звенигородщині, одностайно вирішила підтримати обласну акцію «Збережи життя ялинці».

Головне завдання заходу – запровадження під час зимових свят позитивної європейської альтернативи зрубаним новорічним ялинкам, формування громадської думки про недопущення самовільних рубок ялин і сосон, привернення уваги до збереження та примноження лісів краю.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
Учням сподобалася ініціатива з продажу новорічних ялинок в контейнерах, тож вони запропонували свою допомогу лісівникам в підготовці цього процесу.

У Пехівському лісництві під пильним наглядом помічника лісничого Миколи Бойка, школярі висадити у контейнери 50 ялинок, які будуть реалізуватися населенню. Найбільше діти раділи тому, що ці лісові красуні після новорічних і різдвяних свят не будуть викинуті на смітник, адже кожен власник такої ялинки зможе висадити її у відкритий ґрунт – біля будинку, в парку або ж в лісі.

В передноворічний період члени шкільного лісництва ще й проводять роз’яснювальну роботу серед учнів на тему збереження хвойних насаджень. Юні лісівники пояснюють своїм друзям, як багато потрібно докласти зусиль, щоб виростити дерево, і як мало – щоб знищити його. Тому слід купувати ялинку в контейнері, або виготовляти новорічні композиції.

До речі, у школі було оголошено конкурс новорічних композицій «Не рубай ялинку», в рамках якого діти, починаючи від наймолодших і закінчуючи старшокласниками, оформляли святкові поробки, прикраси, декорації. До цієї справи підійшли з фантазією, натхненням та позитивним настроєм, тому виготовлені композиції стануть чарівною окрасою будь-якого приміщення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x