Черкащина виконала на 91% пілотний проект по гіпертонії

Черкащина виконала на 91% пілотний проект по гіпертонії

Станом на 01.12.2014 близько 44 тис. хворим на гіпертонічну хворобу були виписані рецепти на лікарські засоби, задіяних у пілотному проекті. За оперативними даними в аптечні заклади звернулось більше 38 тис. хворих, та більше 52 тис. рецептів здійснено часткове відшкодування вартості лікарських засобів. Для цього було виділено – 4 414,2 тис. грн., з яких вже використано – 4 015,2 тис. грн., що становить 91%. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті охорони здоров’я Черкаської ОДА.

11 грудня на базі Черкаського обласного діагностично-консультативного центру за участі головного позаштатного терапевта МОЗ України пройшла семінар-нарада на тему «Реалізація пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою».

У ході заходу для його учасників – лікарів загальної практики-сімейної медицини, терапевтів та кардіологів з усієї області читали лекції провідні фахівці з Києва. Зокрема, вони ознайомили присутніх з основними питаннями реалізації в регіоні пілотного проекту, з уніфікованим клінічним протоколом медичної допомоги МОЗ України по лікуванню артеріальної гіпертензії, станом ургентної кардіологічної медичної допомоги при серцево-судинних захворюваннях в Україні.

Крім того, під час семінар-наради виступали й головні позаштатні спеціалісти Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА відповідного медичного направлення. Так, головний терапевт області Володимир Казмірук доповів, що в області функціонує штаб із впровадження заходів стосовно реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічної хвороби. Зазначені штаби функціонують у кожному районі області.

– Наказом Департаменту охорони здоров\’я ОДА затверджено план заходів спрямованих на удосконалення реалізації пілотного проекту в області на 2014 рік, – зазначив Володимир Казімірук. – Відповідно до цього наказу, Департаментом підписано угоди з комунальними аптечними закладами та з аптечними закладами приватної форми власності про відпуск антигіпертензивних лікарських засобів, які включено до пілотного проекту. Наразі вже залучено 347 аптек комунальної та приватної форми власності закладів.

Також до участі у пілотному проекті залучено 131 заклад охорони здоров’я області, де 613 лікарів виписують рецепти на відповідні лікарські засоби.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x