Влада Маньківщини: проблеми «чорнобильців» вирішувати спільно

Влада Маньківщини: проблеми «чорнобильців» вирішувати спільно

12 грудня у читальній залі районної центральної бібліотеки у форматі «круглого столу» відбулася зустріч представників місцевих органів виконавчої влади та органів самоврядування з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У засіданні, зокрема, взяли участь голова районної державної адміністрації Олександр Таран, голова районної ради Василь Онищук, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, районних служб, окремі сільські та селищні голови, голова районної громадської організації «Союз. Чорнобиль. Україна» Павло Дерев’янко, представники районних засобів масової інформації.
Керівники обох гілок влади одразу ж налаштували аудиторію на конструктивний діалог, у ході якого було почуто кожного “ліквідатора” та з усіх порушених питань досягнуто взаєморозуміння.

Активно висловлювали спільні для учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС проблемні питання Володимир Чумак, Василь Пастушенко, Петро Сальницький. Зокрема обговорено питання надання місцевим ліквідаторам транспортних послуг, путівок на санаторно-курортне лікування, спрощення процедури надання соціальних послуг та допомоги, фінансування з державного та місцевого бюджетів на забезпечення медикаментами та зубопротезування.

У ході спілкування з ліквідаторами голова районної державної адміністрації Олександр Таран відзначив: «Навіть у ті страшні хвилини громадян не полишав дух героїзму, солідарності та самовідданості. Це яскравий приклад того, що лише єдність, консолідація та об’єднані зусилля є запорукою успішного подолання усіх труднощів та перешкод, тому наше завдання сьогодні – зберегти національну єдність як найвищу духовну цінність українського народу».

Перед присутніми виступила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Людмила Загородна, яка доповіла, що в районі проживає 256 ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, більшість з яких є інвалідами. А також відзначила, що протягом 11 місяців цього року на виконання Чорнобильських програм з державного бюджету призначено компенсації та допомоги на загальну суму 414 тис. грн. протягом цього періоду оздоровлено 17 ліквідаторів.
Влада Маньківщини: проблеми «чорнобильців» вирішувати спільно
Видано 199 рецептів на придбання безкоштовних ліків на загальну суму 28,8 тис. грн., проведено зубопротезування 21 особі на загальну суму 8,5 тис. грн.
Про це «Нова Доба» дізналася в Маньківській РДА.
Практично з усіх порушених питань учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС отримали вичерпні відповіді та роз’яснення.
Підсумовуючи роботу «круглого столу», голова районної державної адміністрації Олександр Таран запевнив, що органи державної влади району разом з із громадою і надалі докладатимуть усіх зусиль для дотримання законних прав та інтересів громадян відповідної категорії, своєчасного отримання ними компенсацій, пільг, пенсій,забезпечення належним медичним обслуговуванням та оздоровленням у санаторно-курортних закладах. Адже саме вони першими взяли цей тяжкий хрест – приборкання радіаційної стихії, щоб ціною власного здоров\’я і життя, захистити рідну землю.

Для учасників зустрічі за «круглим столом» працівники Маньківського районного центру культури та дозвілля, Дзензелівського сільського будинку культури підготували цікаву концертну програму.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x