Ми готові висловлювати позицію тих, хто зіштовхується з проблемами в економіці країни

Cпільно з членами громадської організації «Об’єднання територіальних громад» ми ставимо перед собою завдання сприяти вирішенню соціально-економічних питань області і країни та намагатися максимально наблизити рівень життя людей до європейського. Це означає, що заробітна плата має бути не 2,7 тисячі гривень, як нині в області, а для прикладу, 15 тисяч гривень, як у сусідній Польщі, або 20 тисяч гривень, як у Словаччині. Високий рівень заробітної плати досягається за рахунок розвитку економіки. Обсяг ВВП на душу населення в Україні на рівні 3,8 тисяч доларів США, а в сусідній Польщі на рівні 15 тисяч доларів США, у Франції, Німеччині майже 45 тисяч доларів США. Звідси і рівень охорони здоров’я, освіти, соціального захисту населення в рази краще, ніж в Україні. Інше завдання, яке ставимо перед собою – допомога у впровадженні державних економічних реформ. Президент України Петро Порошенко наголосив, що переважна більшість українців (75%) вимагає від влади негайних реформ. Саме зараз нам треба реформувати країну, налагодити інвестиційний клімат, реалізувати Угоду про асоціацію з Європейським союзом. Треба зробити все, щоб країна, рівень доходів громадян і валового внутрішнього продукту, рівень інвестицій в оборонний комплекс і рівень Збройних сил України відповідали тим критеріям, які застосовуються для держав, що бажають бути членами НАТО. Ми готові сприяти самоорганізації населення та підвищенню громадської активності мешканців Черкаської області, суспільної захищеності. У понад 50% сільських територіальних громад ротаційність становить більше 70%. 483 територіальні громади на 90% утримуються за рахунок коштів державного бюджету. В Україні 92% сільських територіальних громад нараховують менше трьох тисяч жителів. Майже 11% громад нараховують менше 500 жителів. Певно, саме назріла реформа децентралізації. Хто її вивчав, той гарно розуміє, що нам слід позбавитися від високої концентрації державної влади з ознаками її узурпації, децентралізації бюджетних фінансів. За словами спікера Верховної ради України Володимира Гройсмана, децентралізація має бути здійснена до 1 березня. І ми готові працювати над її втіленням.
Питання бюджетної корупції, зміни до податкового кодексу – першочергові зміни, які ми маємо втілити. Активізувати бізнес і відновити зростання економіки можна тільки за допомогою реформування регуляторної політики. Фінансова децентралізація: два податки – на нерухоме майно та фіксований сільгоспподаток – мають перейти із державного до місцевих бюджетів. Кількість контролюючих органів має бути скорочена із 79 до 32, кількість ліцензій – щонайменше на 100, а час, що бізнес витрачає на отримання дозвільних документів – щонайменше удвічі. Для зростання економіки, збільшення обсягів випуску продукції, активізації ділової активності та покращення бізнес-клімату потрібні зміни в інвестиційній мотивації суб’єктів бізнесу. Необхідне викорінення корупції, поліпшення адміністрування. Важливим є запровадження електронного документообігу.
Ми будемо підтримувати тих, хто готовий до реформ. Ми будемо ставити владі ті питання, які виникають, ми будемо допомагати співпраці між партіями, як в економічному, так і в стратегічному напрямку. Є багато планів, які вже узгоджені з регіональними департаментами агропромислового комплексу, економіки, аграрному секторі. І ми готові надавати конкретні пропозиції того, як вирішити ці проблеми.
Ми є громадською організацією, яка буде робити людей сильнішими та компетентнішими, розвивати їх та навчати вирішувати проблеми, впроваджувати нові проекти, програми та ініціативи для мешканців, направлені на вирішення соціально-економічних питань. Ми готові реагувати на суспільні явища, здійснювати громадський контроль та надавати корисну і достовірну інформацію задля покращення якості життя людей. Зараз безперечно потрібно працювати над розбудовою ефективної моделі інститутів народовладдя, адже це і є шлях до побудови громадянського суспільства. Зокрема, слід залучати громадян до процесу прийняття рішень, забезпечити підконтрольність та підзвітність влади перед громадою, проводити роботу щодо підвищення самосвідомості громадян та викорінення парадигми, що громада не може ефективно відстоювати свої права, запровадити публічні інструменти обговорення рішень про призначення на керівні посади в структурі органів державної влади.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x