Андріївські вечорниці скликали жителів Родниківки

Андріївські вечорниці скликали жителів Родниківки

Днями на Уманщині відзначали одне з великих та улюблених свят – День Святого Андрія Первозваного. В народі його називають свято Калити. Народні традиції міцно переплелися з релігійними та дійшли до наших днів. Вечір напередодні молодь святкувала як Андріївські вечорниці, що супроводжувались веселими піснями, дівчачими посиденьками та знайомствами. Веселе і колоритне дійство зі сміхом та жартами прокотилось селами Уманського району, відбулось воно і в Родниківці. Про це «Нова Доба» дізналася у відділі з суспільно-політичних питань, регіонально-інформаційної політики та зв’язків із засобами масової інформації апарату Уманської райдержадміністрації

Свято зібрало багато мешканців села до гостинної української світлиці – сільського Будинку культури. Селянки пекли Калиту. Тісто місили по черзі, починаючи від старшої жінки до маленької дівчинки. Хлопці жартували та традиційно кусали цей культовий кулінарний виріб.

Прикрасили дійство танцювальні номери у виконанні хореографічного колективу «Імпульс», старовинні та народні пісні фольклорного колективу «Вербиченька», жартівливі співанки юних талановитих артистів. Старійшини ділилися своїми спогадами, а молодь вбирала в себе їх мудрість та досвід.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x