Допомога шлунку народними методами

Допомога шлунку народними методами

Фармацевтика сьогодні пропонує чимало засобів, здатних за лічені секунди впоратися з печією. Але коли ліки потрібно терміново, і немає часу бігати по аптеках, або прийом хімічних препаратів з тих чи інших причин для вас неприйнятний, можна скористатися народними засобами від печії, яких не так уже й мало, щоб знайти такий, що підійде саме вам.
Радить власний кореспондент «Нової Доби».

Харчова сода
Дуже відомий засіб від нападу печії, який моментально гасить больовий синдром: у склянці кип’яченої теплої води розвести дрібку соди, випити цей розчин повільними ковтками.
Можна просто з’їсти соду, набравши її на кінчик чайної ложки.
Однак такий спосіб хороший тільки у виняткових випадках різкого й сильного болю. Постійно використовувати його не можна, та й ефект від нього може тривати не так довго, як розраховувалося.

Настої й відвари лікарських рослин від печії
Багато трав мають цілющі властивості, завдяки яким печії можна позбутися надовго.
Справитися з печією і запобігти її подальшій появі допоможе вживання трав’яного настою з листя подорожника, ромашки і звіробою. Кожної трави необхідно брати по 1 ст. л. Суміш заливають крутим окропом і хвилин 20 настоюють. Перед вживанням готовий настій треба процідити, а випивати його слід тричі на день за півгодини до їди в кількості 2-х ст. л.

Допомогти людині позбутися печії та її наслідків може і м’ята. Заварюємо цю ароматну травичку в склянці з окропом (1 ч. л. м’яти). Через 10 хв проціджений настій змішують з яблучним соком. Готовий напій випивають по 2-3 склянки на день, як звичайний чай.

Збір лікарських рослин: звіробій, деревій, сухоцвіт болотний, узяті в рівних пропорціях, стануть в нагоді тим, у кого печія проявляється періодично. Настій готується з розрахунку: 3 ст. л. лікарського збору на літр окропу. Кілька годин заготовка повинна настоюватися, після чого її проціджують і приймають по півсклянки до 5-ти разів на добу.
Якщо можливості придбати або зібрати лікарські рослини у вас немає, можна скористатися такими народними засобами від печії:
Картопля і картопляний сік
У сезон молодої картоплі бульби цієї рослини можна чистити й гризти в сирому вигляді, нічого не додаючи. Або на тертці з дрібними отворами приготувати з неї кашку і їсти просто ложечкою.
Відмінні результати в боротьбі з печією дає вживання свіжого картопляного соку. Готувати його нескладно: натираємо сиру картоплю на тертці, через марлю віджимаємо з отриманої кашки сік. Застосування: на голодний шлунок випиваємо по 1 десертній ложці раз у день. Печія відступить дуже швидко.
Горіхи
В принципі, використовувати можна будь-які горіхи, але найкраще допомагають справитися з нападами печії волоські. Ядра волоського горіха необхідно розтовкти в дрібну крихту. Одна столова ложка на день такої кашки здатна надовго вгамувати відчуття печіння в стравоході.
Гречана каша
Помічено, що гречана каша, вживана щоранку на сніданок, є відмінною профілактикою печії. Про цей спосіб повинна знати кожна людина, яка відчуває цю неприємність регулярно.
Шкаралупа курячого яйця
Відмінним народним засобом від печії, що отримав широке поширення серед людей, стало вживання 1/2 ч. л. подрібненої в порошок яєчної шкаралупи. Яйце попередньо необхідно зварити круто. Засіб приймати тричі на день.
Горох
Одним із найкращих засобів від печії, давно визнаним у народній медицині, вважається горох. Ліки на його основі не тільки позбавляють від самого нападу, а й сприяють припиненню рецидивів. Візьміть трохи гороху й залийте його окропом. Уже через дві години пропарений таким чином горох можна використовувати в боротьбі проти печії. З’їжте кілька горошин у той момент, коли відчуваєте початок нападу, і печія відступить.

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

2 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Дарина

Ну не знаю. Коли гастрит загострюється, мені не до народних рецептів. Я одразу Гастритол починаю приймати. Він убиває всі неприємні симптоми досить швидко.

Вікторія

А мені у таких випадках Гастритол допомагає. При печії приймаю по 20 крапель під час їжі тричі на день і все в повному порядку. А ось народні методи за типом соди не дуже мені допомагають.

2
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x