У Тимошівці на Маньківщині відновили ФАП

У Тимошівці на Маньківщині відновили ФАП

Навпроти храму у Тимошівці прикрашений жовто-блакитними кульками, знаходиться нововідтворений ФАП, з приводу відкриття якого й зібралась сільська громада.
Хоч село і маленьке (289 жителів), але згуртоване, немов одна велика родина. Вдивляючись у обличчя цих людей, дивуєшся: на скільки вони сповнені оптимізму й наснаги, незважаючи ні на війну, ні на складну економічну ситуацію в державі.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
Раніше фельдшерсько-акушерський пункт знаходився між двома селами Малою Маньківкою та Тимошівкою. Як кажуть селяни — «серед поля». Збудоване це приміщення було ще у 80-ті роки минулого століття.

Звичайно, проводились поточні ремонтні роботи, які лише частково допомагали утримувати ФАП у належному стані. Тож, виходячи з цього, громадою було вирішено у центрі села відремонтувати адмінприміщення. Для реалізації поставленої мети, потрібні були значні кошти, адже дана будівля знаходилась у жахливому стані.

За ініціативою осередку села, на чолі якого став Антон Вікторович Мартинюк, розіслали звернення-прохання щодо фінансової допомоги, адресовані землекористувачам та народному депутату Верховної Ради України В. М. Ничипоренку, бо самотужки відбудувати було б тяжко.

Хоча майже кожна сім’я здавала гроші на ремонт. З великим розумінням до благородної справи долучились місцеві фермери: І. І. Рябовіл, М. Д. Мельник, С. П. Христоріз, П. П. Гетьман, В. О. Патика, які закупляли та привозили матеріали, здійснювали благоустрій території. Допомагали також орендарі земель ТОВ «Дзензелівське» та «Чорна Кам’янка».

Найбільше трудились жителі села: Л. Т. Мельниченко, С. В. Красільнік, В. О. Патика, Ю. П. Сулима, В. І. Грабовий, М. М. Шевченко, В. Р. Красільнік, В. В. Тригубенко, О. М. Шевченко, В. А. Верховецький, П. С. Миронюк, М. П. Миронюк, М. А. Ільченко, О. В. Кравчук та інші. Ці люди не стояли осторонь, вони за будь-яких погодніх умов виконували необхідну роботу, інколи незважаючи на стан власного здоров’я. Тож тепер селяни зможуть отримувати якісні медичні послуги в оновленому ФАПі.

Можливо, ця подія найбільш хвилює завідуючу фельдшерсько-акушерським пунктом Людмилу Мусіївну Марченко. Саме ця привітна жінка турбується про здоров’я жителів села уже багато років. Місцеві жителі цінують її, як кваліфікованого фахівця, так і хорошу людину.

На святі з нагоди відкриття були присутні: в. о. сільського голови с. Іваньки Г. П. Жайворонок, головний лікар ЦРЛ Ю. М. Кулик, сільська громада та запрошені гості.

«Зазвичай, біда гуртує людей, а громаду с. Тимошівка згуртувала потреба. Коли ми побачили цю будівлю ще до ремонту, навіть не могли уявити, що можна з неї зробити щось путнє. На даний час, цей ФАП — один з найкращих у районі.» — подарувавши бактерицидну лампу, зазначив головний лікар ЦРЛ Ю. М. Кулик.

О. Бушма

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x