Першу домедичну допомогу вчились надавати чиновники Чорнобаївщини

Першу домедичну допомогу вчились надавати чиновники Чорнобаївщини

Відповідно до Закону України «Про екстрену медичну допомогу» та з метою удосконалення надання домедичної допомоги особам при невідкладних та надзвичайних ситуаціях, 16 грудня в малому залі райдержадміністрації за участі заступника голови райдержадміністрації Тамари Черкас, працівників апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради відбулися навчання з надання першої домедичної допомоги.

Із принципами «Надання першої домедичної допомоги потерпілим у разі нещасного випадку» присутніх ознайомив лікар-ортопед Чорнобаївської ЦРЛ – Юрій Карпань.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.
«Щоб лікарі змогли дати чітку оцінку стану пацієнта, потрібно своєчасно, а головне, правильно надати першу домедичну допомогу, адже травма завдається за лічені секунди, а лікування може бути клопітким і довготривалим», – сказав травматолог.

Про основи надання першої домедичної допомоги розповіла медична сестра, інструктор із питань навчання населення районної організації товариства Червоного Хреста Наталія Крамар, яка також провела практичні заняття з серцево-легеневої реанімації.

Присутні активно брали участь в навчанні, яке мало на меті попередження травматизму на виробництві та побуті й для готовності працівників ефективно діяти в надзвичайних ситуаціях сьогодення.

«Порятунок життя людини – благородна справа. Маю надію, ми ніколи не матимемо справи з такими ситуаціями, але якщо і трапиться біда, щоб нам вистачило впевненості, здоров’я і сміливості це зробити», – наприкінці навчання підкреслила Тамара Черкас.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x