Про Бучак зняли фільм «Голівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди»

Про Бучак зняли фільм «Голівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди»

Так називається документальний фільм про історію українського кіно та минуле і сучасність чарівного куточка Черкащини – села Бучак, відзнятий групою кінематографістів із Києва. Гала-прем’єра стрічки відбулась у липні цього року на Одеському Міжнародному кінофестивалі. А наприкінці листопада проведено її демонстрацію у столичному кінотеатрі «Оскар».
Про це «Нова Доба» дізналася з власних джерел.

Фільм «Голівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» отримав схвальні відгуки преси та глядачів і наступного року вийде у прокат. Але творчий колектив має нові плани щодо нашого краю. Кінорежисер Олег Чорний, сценарист Станіслав Цалик, оператор Олег Маловіцький та координатор проекту Роман Расцвєтаєв прагнуть створити документальну стрічку про родину Бобринських – відомих промисловців, меценатів і культурних діячів, життєвий шлях яких може стати повчальним для наших сучасників.

16 грудня у Черкасах, селі Хацьки та Смілі відбулося знайомство кінематографістів із представниками місцевих органів влади та громадськості. Обговорювалися плани провести творчу зустріч із глядачами та показ фільму «Голівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» у Черкасах та Смілі, проблеми збору історичного матеріалу для кінокартини про Бобринських, можливість перейменування залізничної зупинки «Білозір’я» і підготовка до знімального етапу проекту тощо.

Вже в січні на Черкащину із Парижа може приїхати прямий нащадок піонера української цукрової промисловості Олексія Бобринського – Петро Бобринський. Саме в сімейному архіві останнього є підписане гетьманом Скоропадським свідоцтво про надання Бобринським українського громадянства та багато інших унікальних документів. Втім, ознайомлення із ними та робота над картиною – справа завтрашнього дня. А сьогодні, пропонуємо переглянути трейлер фільма «Голівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» і загорітися мрією про відродження українського кіно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x