На Монастирищині привітали з днем народження Героя Соцпраці

На Монастирищині привітали з днем народження Героя Соцпраці

17 грудня свій 81-й день народження відзначила Герой Соціалістичної Праці Ганна Микитівна Довгошия. Привітати іменинницю від влади району завітали голова районної ради ветеранів Микола Терещук, голова міської ради ветеранів Василь Мамалига, депутат районної ради Катерина Мельник та сільський голова Сергій Безштанько.

Про це «Нова Доба» дізналася в Монастирищенській РДА.
Гості вручили Ганні Микитівні подарунки, квіти та щиросердечно побажали міцного здоров’я, родинного затишку, енергії, благополуччя та довгих-довгих років життя на радість близьким та рідним людям.

Довгошия Ганна Микитівна народилася 17 грудня 1934 року в селі Княжа Криниця Монастирищенського району Черкаської області в селянській сім’ї.
Дитинство героїні припало на роки окупації, а тому княжекриницьку семирічку закінчувала у післявоєнний час в 1951 році, а середню освіту отримала в Коритнянській середній школі.
На Монастирищині привітали з днем народження Героя Соцпраці
Трудову діяльність розпочинала в рільничій бригаді на різних роботах. В 1968 році перейшла на ферму, де одержала групу корів та стала дояркою. «Спочатку – розповідала Ганна Микитівна – вчилася у досвідчених місцевих доярок, постійно радилася з зоотехніком. І уже в перший рік надоїла від кожної з 20 корів по три тисячі кілограмів молока. Потім стала вивчати самостійно технологію одержання високих надоїв у науковій літературі. Зрозуміла, що головне у цій справі – правильна годівля і догляд за коровами. Так вийшла спочатку на 4 тисячі кілограмів, у 1971-1975 роках – на 5 тисяч, у 1976-1080 роках – на 6 тисяч і більше».
Останнє її досягнення – 6 212 кілограмів.

В 1981 році Указом Президії Верховної Ради СРСР Ганні Микитівні присвоєно звання Героя Соціалістичної Праці. До цього доярка нагороджувалася орденом Леніна, медалями. Приймала активну участь у громадському житті села, району, області, була делегатом XXVIзїзду КПРС, обиралася неодноразово депутатом районної та сільської рад. В районі існував приз її імені, який щорічно вручався доярці, котра надоювала найбільше кілограмів молока від корови. Чимало доярок району стали її послідовницями.
З 1987 року Ганна Микитівна перебуває на пенсії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x